Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 april 2020 door Jeffrey Schipper

Wat leert de Bijbel over hertrouwen na echtscheiding?

Onder christenen wordt verschillend gedacht over wat de Bijbel leert over hertrouwen na echtscheiding. Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', heeft zich in dit onderwerp verdiept en deelt zijn visie in onderstaande video.

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

Dit klopt!! Paulus schrijft in Rom 7: "Of weet gij niet, broeders... dat de wet heerschappij voert over de mens, zolang hij leeft? Want de gehuwde vrouw is door de wet aan haar man gebonden, zolang deze leeft; wanneer echter de man sterft, is zij ontslagen van de wet, die haar aan die man bond. Zo zal zij dan, indien zij bij het leven van haar man een ander tot man neemt, echtbreekster heten; wanneer echter de man sterft, is zij vrij van de wet, zodat zij geen echtbreekster is, indien zij zich aan een andere man geeft"
Als P. in 1 Cor 7 schrijft: "Maar indien de ongelovige haar verlaat, laat hij haar verlaten. De broeder of zuster is in dit geval niet gebonden" dan wil dat NIET GEBONDEN niet zeggen dat hij / zij opnieuw kan trouwen want in vers 10 schrijft hij "Doch hun, die getrouwd zijn, beveel ik niet, maar de Here, dat een vrouw haar man niet mag verlaten – is dit tóch gebeurd, dan moet zij ongehuwd blijven of zich met haar man verzoenen – en een man moet zijn vrouw niet verstoten.

Waarom weinigen zich hier aanhouden? Omdat dat moeilijk (te verkopen) is. Men houdt meer van zichzelf en zijn eigen leven van van God en zijn geboden. Daarom wordt de boel maar verbogen en goedgepraat, dat komt dan beter uit voor het vlees. Ach en wee, zonder een haat tegen zonden en het zelf-leven wordt het niets. Wat nodig is, is alles opgeven en alles inzetten. Alleen dan kan men wedergeboren worden en starten op de smalle weg die ten leven leidt. En met een gekruisigd leven is het makkelijk om (ook) met een moeilijke partner te leven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.