Celebrate festival

Nieuws

02 februari 2018 door Katholieke Charismatische Vernieuwing

Katholieke inspiratieweek in Voorthuizen

In de meivakantie is het festival Celebrate in Voorthuizen. Het wordt georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing, een beweging binnen de Rooms-katholieke Kerk voor vernieuwing door de Heilige Geest, versterking van geestelijk leven, gemeenschapsopbouw en oecumenische samenwerking.

Iedereen is welkom om deze hele inspiratieweek, een dag of enkele dagen deel te nemen. Er zijn programma's voor alle leeftijdsgroepen met muziek, zang, lezingen, vieringen, workshops, een aanbiddingstent, ontmoeting en meer. Voor tieners die de hele week deelnemen is er het programma Cross over. In de ochtenden is er opvang voor de allerkleinsten.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Vakantie vieren
Daarnaast biedt de accommodatie volop gelegenheid tot recreatie. De bijeenkomsten vinden plaats op camping Het Beloofde Land, in de katholieke Odulfkerk en in sporthal De Voorde. Het programma begint op zaterdagavond 28 april. De kampeerplaatsen, chalets en huisjes zijn vanaf 27 april beschikbaar. Dit is het 14e Celebratefestival sinds 2005. Eerdere edities vonden plaats in de zomervakanties in Brabant, Drenthe en Groningen. Nu voor het eerst op de Veluwe.

Thema Amazing Newness
Het thema van Celebrate 2018, Amazing Newness, komt van paus Johannes Paulus II die zei: ‘Telkens als de Geest tussenbeide komt, verbaast Hij mensen. Hij brengt verrassende nieuwheid, verandert personen en geschiedenis radicaal.’ Het organiserende Celebrateteam stelt dat ondanks de hectiek van het leven ‘de Geest vernieuwend bezig blijft. Overal waar Hij kans ziet en ruimte krijgt bewerkt Hij nieuw Leven, nieuwe Liefde. Op Celebrate willen we de Geest de ruimte geven, open luisteren naar wat de Geest verlangt te doen in ons persoonlijk leven. Open ook voor gaven en charisma’s die de Geest schenkt in de gemeenschap.’ Aldus de organisatie.

Sprekers
Onder de belangrijkste sprekers zijn hulpbisschop mgr. Th.C.M. Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht, die zondagmorgen voorgaat in de eucharistieviering en Charles Whitehead uit Engeland, die wel gezien wordt als een van de meest invloedrijke leken binnen de katholieke kerk in de afgelopen 50 jaar. Ook komen David Payne uit Engeland en de evangelische spreker Carlos Payan uit Frankrijk.

Programma’s
Op 29 april, 30 april, 2 mei en 3 mei is er een dagvullend programma dat begint om 9.00 uur met een eucharistieviering. Daarna pauze, lofprijzing, lezingen. Om 14.00 uur workshops. ‘s Avonds om 19.00 uur lofprijzing, inleiding, tijd voor gebed en voor ontmoeting in het café.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher