Nieuws

01 februari 2018 door Stichting HVC

HVC Regiotour brengt christenvervolging dichterbij

De verhalen van vervolgde christenen lijken soms ver weg te zijn. De HVC Regiotour ‘Geraakt door vervolging’ brengt deze verhalen dichtbij. Tijdens vijf gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) jong en oud kennismaken met verhalen uit eerste hand. Zo vertelt onder meer de Irakese dominee Ghassan over hoe hij vele door IS verjaagde mensen kon helpen. De HVC Regiotour trekt van 13 t/m 22 maart door Nederland en deelt verhalen van hoop ondanks verdrukking.

Bemoediging en ontmoeting
“Miljoenen christenen leven dagelijks in gevaar. Voor hen is het normaal dat het volgen van Jezus Christus risico’s met zich meebrengt. Het is bijzonder dat dit de christenen vaak niet ontmoedigt, maar juist hun geloof versterkt.“ Aan het woord is directeur Jan Dirk van Nifterik van Stichting HVC. De tournee wordt voor hem een drukke tijd: “Allereerst is iedereen welkom tijdens de groot opgezette avondbijeenkomsten. Deze gratis toegankelijke evenementen zijn in Alblasserdam, Goes, Kesteren, Barneveld en Kampen. Daarnaast organiseren we een event speciaal voor ondernemers. Overdag bezoeken we scholen, jongerenclubs en verenigingen. Hiervoor kunnen deze organisaties ons uitnodigen. Zo krijgen in bijna twee weken enkele duizenden mensen onze boodschap te horen. Wij zijn blij dat zo veel mensen meeleven met christenen in verdrukking.”

Wonderen in verdrukking
Dominee Ghassan komt speciaal voor de HVC Regiotour vanuit Noord-Irak naar Nederland. Ghassan vertelt: “In 2014, vlak nadat ik bevestigd was als dominee, viel IS ook de christelijke dorpen in Irak binnen. Het leger van IS naderde ons tot op twintig kilometer afstand; ons dorp bleef nét in het veilige gebied. Hierdoor konden wij gevluchte mensen uit andere dorpen helpen. Onder duizenden gezinnen kregen we de kans om het Evangelie te prediken. God doet wonderen in tijden van verdrukking.” Naast de Irakese dominee Ghassan delen medewerkers van HVC hun ervaringen en het nieuws uit het buitenland. Van Nifterik: “Juist voor de Nederlandse gelovigen kunnen de verhalen van vervolgde christenen een bemoediging zijn. We delen het verhaal van hoop uit het geloof.”

Geestelijke en praktische ondersteuning
Stichting HVC is actief in gebieden waar het belijden van Jezus Christus onderdrukking, armoede en afwijzing tot gevolg heeft. HVC biedt vervolgde christenen gerichte geestelijke en praktische ondersteuning. In heel Nederland zijn meer dan honderd vrijwilligers actief, die zich voor diverse projecten inzetten.

Klik hier voor meer informatie over de HVC Regiotour.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher