Wietze de Jager en ds. Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 februari 2018 door Hour of Power

Radio-dj Wietze de Jager: "Mijn geldingsdrang is door de preken van ds. Paul Visser afgenomen"

Wietze de Jager, zoon van een dominee, is dj bij Talpa Radio en presentator bij SBS6. Op een dag belde hij dominee Paul Visser, van de Noorderkerk in Amsterdam, met een vraag. In deze uitzending van Hour of Power zijn ze samen geïnterviewd door presentator Jan van den Bosch.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Ds. Paul Visser: "Ja, Wietze had een probleem. Hij houdt van muziek en dj-zijn, en hij vroeg zich af of dat wel te combineren is met het geloof? Ik geloof dat het niet zozeer om de functie gaat, maar om je houding daarin." Wietze: "In mijn wereldje hoor ik heel vaak: Nou, dat jij naar de kerk gaat. Dat had ik totaal niet verwacht! Eerder voelde ik dat als een druk, had ik het idee dat ik me ineens anders moest gaan gedragen. Maar dat heb ik inmiddels niet meer." Ds. Paul Visser: "Wietze heeft een publieke functie, daar hoort een grap en een grol bij. Maar het mooie vind ik dat Wietze zijn geloof ontwikkeld heeft en dat hij voor veel mensen een schakel is naar een wereld die ze niet kennen."

Wietze vult aan: "Vroeger kon ik me best weleens schamen voor mijn geloof. Maar ik merk juist, dat als je het deelt, er veel respect voor is. Wij als christenen zijn weleens bang dat we enorm worden afgekeurd, maar dat valt dus heel erg mee. Veel collega’s vinden het juist interessant! Ds. Visser heeft me laten zien dat God in kleine dingen zichtbaar is, maar ook dat ik mezelf niet zo belangrijk hoef te vinden. Mijn geldingsdrang is door zijn preken afgenomen. De Noorderkerk is een eigentijdse kerk en de passie waarmee Paul preekt spreekt me aan. Hij is ook bereid je eens goed op je donder te geven. Het is een grote kerk in het midden van de Jordaan, en die Amsterdammers zijn niet op hun mondje gevallen en kunnen best wat tegengas gebruiken. Zijn preken zijn levenslessen voor me. God heb ik nodig in mijn werk. Hij is mijn houvast, het échte leven. In de media ligt het op de loer om een beetje te gaan ‘zweven’. Hij houdt me met beide benen op de grond.

Ds. Paul Visser: "Ik word vaak zo verdrietig van de vooroordelen van mensen. Ik geloof dat ik zo’n goed verhaal te vertellen heb. Mensen denken al snel dat het over iets benauwds en benepens gaat. Integendeel. Ik vind het fijn om Wietze als pion te gebruiken, hij kan iets doorbreken. Je onthoudt je zelf zoveel goeds zonder God!"

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Reacties

Mooi en leerzaam gesprek.Dank je wel beide!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.