Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. B. Jongeneel niet naar hervormd Rijssen

In Rijssen (wijk 5) moet de hervormde gemeente verder zoeken naar een predikant, omdat ds. B. Jongeneel heeft bedankt. Daar zoekt de gemeente een opvolger voor de onlangs naar Kootwijk-Kootwijkerbroek vertrokken ds. C. G. Visser. Hij staat sinds 2011 op de kansel in de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn.

De hervormde gemeente in Oud-Beijerland heeft een beroep uitgebracht op ds. J. J. ten Brinke. De kerkenraad zoekt een opvolger voor de vorig jaar naar Polsbroek vertrokken ds. C. Boele. Ten Brinke bedankte vorig jaar voor beroepen uit Bodegraven, Giessendam-Neder-Hardinxveld en Woudenberg.

Ds. B. E. Weerd blijft trouw aan zijn gemeente in Huizen. De hervormde predikant heeft bedankt voor een beroep uit Katwijk aan den Rijn. De gemeente is vacant omdat ds. J. Smit twee jaar geleden met emeritaat is gegaan. Weerd staat sinds 2010 in Huizen op de kansel.

In de gereformeerde kerk (PKN) te Arnemuiden hoopt men op de komst van ds. W. F. van de Woestijne. De kerkelijke gemeente is vacant sinds ds. C. Bijman in 2014 met emeritaat ging. Van de Woestijne staat momenteel op de kansel in de hervormde gemeente in Strijen.

Ds. R. J. van Amstel denkt de komende periode na over een mogelijk vertrek naar Rotterdam-Alexander. In de protestantse gemeente kan hij aan de slag als opvolger van de naar Hellevoetsluis vertrokken ds. E. J. Vledder. Van Amstel is momenteel actief in de protestantse gemeenten te Amsterdam en Zunderdorp.

Proponent G. J. Anker gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Zwijndrecht heeft een beroep aanvaard uit de hervormde gemeente in Ooltgensplaat. De gemeente zocht een nieuwe predikant nadat ds. H. G. van der Ziel vorig jaar met emeritaat ging.

De hervormde gemeente in Sprang ziet ds. E. van Wijk graag komen als dominee. Omdat ds. L. Plug vorig jaar aan de slag ging in Barneveld beschikt de gemeente in Noord-Brabant niet over een gemeentepredikant. Van Wijk staat sinds 2013 op de kansel in Hei- en Boeicop, zijn eerste gemeente.

Foto: Eben-Haëzerkerk Apeldoorn


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
Meer over Beroepingsnieuws »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.