Nieuws

31 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Amerikanen woedend op kerk vanwege bord met tekst: ‘Stop seksuele intimidatie, draag kleding’

Een controversieel bord bij de Emmanuel Baptist Church in Jeffersonville in de Amerikaanse staat Indiana is weggehaald na kritiek van leden van de gemeenschap, schrijft The Christian Post. Op het bord stond de tekst ‘stop seksuele intimidatie, draag kleding’. De boodschap: als mensen zich niet zo schaars en sexy zouden kleden, dan zou er automatisch ook minder seksuele intimidatie zijn. 

Het bord is inmiddels weggehaald, meldde WHAS-TV.

“Vrijwel alle vrouwen, ongeacht hun kleur, ras, uiterlijk en hoe ze zich kleden, zijn in het verkleden slachtoffer geworden van een vorm van seksuele intimidatie,” zeg Opal Lavon, een inwoner van Jefferson. “Dus het is volkomen ongepast om een zo’n boodschap te plaatsen.”

Een andere inwoner, Allyson Condra, vertelde dat ze als moeder van twee dochters woedend was. “Als vrouw maakt mij dit woedend. Maar ook als mens.” Melissa Scully zei: “Ik kreeg tranen in mijn ogen. Het spijt me dat ik een inwoner ben van deze stad waarvan ik houd. Ik accepteer dit niet. Ik zie ook niet in dat iemand dit zou moeten accepteren.”

Een voorganger van de kerk, die niet bij naam werd genoemd, vertelde dat hij de boodschap niet goedkeurt en niet weet wie de tekst heeft opgemaakt. Hij beweert dat iemand de kerk in een kwaad daglicht heeft willen stellen. The Christian Post vroeg Emmanuel Baptist Church om commentaar, maar het telefoonnummer van de kerk was niet meer beschikbaar.

Seksuele intimidatie en seksueel misbruik is een van de belangrijkste kwesties die de kerk in Amerika blijft aanpakken, met de honderden verhalen die vrouwen in november op social media deelden over verkrachting, mishandeling en verschillende vormen van intimidatie. Deze kwestie kreeg aandacht door middel van de hashtag #ChurchToo. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher