Hindoe familie

God

31 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Krijgen hindoes en moslims wel een eerlijke kans van God?

'Stel, ik was in een ander land geboren als bijvoorbeeld hindoe of moslimmeisje... Gaan al deze mensen met een ander geloof naar de hel? Krijgen zij wel een eerlijke kans? Onze God is toch een God van liefde? Ik zou er bijna zelf niet meer door geloven.' In de vragenrubriek van Refoweb.nl geeft ds. J. J. van Holten antwoord op deze vraag.

"Laat ik beginnen te zeggen dat ik het antwoord op je vraag niet weet," schrijft de hervormde predikant. "Ik weet niet wie er uiteindelijk behouden worden en wie er verloren gaan. God weet het wel en dat is voor mij genoeg. (..) Wat ik ook weet: dat God wil dat alle mensen zich tot Hem zullen bekeren en dat er niemand verloren gaat (Ezechiël 18 vs. 32, Ezechiël 33 vs. 11, 1 Tim. 2 vs. 4, 2 Petr. 3 vs. 9). God wil dus dat alle mensen behouden zullen worden. Daaruit mogen we concluderen dat alle mensen ook behouden kunnen worden.

De vraag die je stelt is een vraag van onderop. Vanuit ons menselijk denken. Vanuit wat wij eerlijk vinden en wat niet. Een vraag vanuit ons naar God toe. Wel een hele begrijpelijke vraag maar toch geen goede vraag. (...) Ik lees dat ook in het Nieuwe Testament, in Lukas 13 vs. 23 en 24: Er komt iemand naar Jezus toe met net zo’n vraag. 'Meester zijn het weinigen die zalig worden?' En dan zegt Jezus: 'Strijd jij om in te gaan door de nauwe poort.'

Jezus maakt dit probleem, net als jij zelf doet: Heel persoonlijk. Want uiteindelijk heeft niemand verdiend om behouden te worden en is het enkel genade dat jij God wel kent en Hem mag dienen en Zijn liefde mag ervaren. Daarmee geeft Jezus dus aan dat dat geen goede vraag is. De vraag moet veel meer zijn: Of ik zelf wel door het geloof aan Jezus verbonden ben en mij voor de eeuwigheid geborgen weet in Zijn offer aan het kruis?"

Klik hier voor het volledige antwoord van ds. J. J. van Holten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher