Emmanuel Macron

Nieuws

30 januari 2018 door Christenen voor Israël

Vredesproces: Abbas vindt een ‘onpartijdige’ bemiddelaar in Macron

Abbas besteedde tijdens zijn recente bezoek aan Europa veel energie aan het vinden van een alternatief voor de Verenigde Staten als bemiddelaar in het conflict met Israël en ging uiteindelijk naar Parijs om de Franse president Emmanuel Macron ervan te overtuigen om in te grijpen en de rol als ‘eerlijke bemiddelaar’ over te nemen, bericht Christenen voor Israël.

De ambitieuze Macron ziet het als zijn taak om de verloren positie van Frankrijk in het Midden-Oosten te herstellen en maakte eerder duidelijk dat hij Trump’s visie op het Israëlische Palestijnse conflict niet deelt. Hij blijft net als de EU een voorstander van de zogenaamde tweestatenoplossing: “Ik wil graag duidelijk maken dat er geen alternatief is voor de tweestatenoplossing”, zei Macron tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met Abbas op 22 december 2017.

“Jeruzalem zou de hoofdstad van beide staten moeten zijn”, voegde de Franse leider eraan toe voordat hij Abbas prees voor zijn “toewijding” aan een “vreedzame oplossing” van de crisis. “We zullen de komende paar maanden aan de kant van Palestina staan”, verzekerde Macron Abbas voordat hij onthulde dat hij van de Israëlische premier Benyamin Netanyahu had geëist om “moedige gebaren” te maken om het opstarten van onderhandelingen te vergemakkelijken.

Macron herhaalde ook de oude bewering dat Joodse dorpen en steden in de zogenaamde Westelijke Jordaanoever de Palestijnse soevereiniteit ondermijnen en politieke vooruitgang frustreren.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher