Kirill Jasjoekovski

God

31 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Een brief uit Rusland: "Ik zweefde tussen leven en dood"

"Geliefde kinderen van God, vrede zij met jullie! Wij groeten jullie vanuit de nederzetting Novyj Vasjoegan! Ik ben 25 jaar geleden in de stad Kemerovo geboren. Mijn ouders gaven mij de naam Kirill. Sinds onze kindertijd deden onze ouders hun best hun kinderen de liefde tot God, en tot de dienst bij te brengen.

Stichting Friedensstimme stelt honderd evangelisten in staat om zich volledig aan evangelieverkondiging te wijden en voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Stichting Friedensstimme

Ik kan niet zeggen dat de christelijke weg in mijn jeugd voor mij aantrekkelijk was. Waarschijnlijk lokte de wereld. Ongelovige vrienden, zelf uit willen maken wat je doet, dat zijn de hersenschimmen die je dan najaagt. Tot de Heere je ogen opent en je begrijpt dat je een zondaar bent. Dan begrijp je dat het allemaal leugens zijn. Ik bekeerde mij toen ik 18 jaar was, en liet mij dopen. Dankzij de grote liefde en genade van God, heeft Hij mij in moeilijke omstandigheden gebracht, ik zweefde tussen leven en dood. Ik herinner mijn nachtelijke smeken tot God: ‘Als U mij laat leven, dan zal ik mijn hele verdere leven aan U toewijden.’ God was mij genadig! Na mijn genezing deed ik wat ik Mijn Heiland had beloofd: ik werkte in de gemeente en hielp de evangelisten.

Het leven van evangelisten is altijd vol van strijd, moeilijkheden, gebeden, tranen maar ook vreugde, wonderen en zegen. Wij zijn geen uitzondering. In november 2015 verbrandden op het erf alle gebouwen met alles wat daarin was. Ik was op dat moment
niet thuis. Toen ik thuis kwam herinnerde ik mij de preek die ik de zondag daarvoor zelf gehouden had. Ik had met bewondering gesproken over de woorden van Job: 'De Heere heeft gegeven, de Heere heeft genomen;' en, 'Zouden wij het goede van God ontvangen en het kwade niet ontvangen?' Op zo’n moment begrijp je dat het gemakkelijk is zoiets te zeggen, maar het te beleven is vaak moeilijk. Nu is alles alweer hersteld. De broeders hebben ons geholpen en het is nog beter geworden dan het was. Een wonder van Gods genade!

Wij verheugen ons dat wij medewerkers aan het gemeenschappelijke werk van God mogen zijn. Misschien kunnen wij veel dingen niet begrijpen, maar het geloof dat de Heere nabij is, geeft kracht en vertrouwen.

Beste broeders en zusters, wij danken jullie hartelijk voor jullie betrokkenheid. Bid voor ons, voor onze nederzetting, opdat nog velen gered worden en het huis van God zich kan vullen met trouwe discipelen van Jezus."

Deze brief is afkomstig van Kirill en Anastasia Jasjoekovski, evangelisten in Rusland. Stichting Friedensstimme staat al 35 jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie bij hun evangelisatie- en zendingsactiviteiten. Bezoek hier de website van Friedensstimme en klik hier om het werk van de stichting te ondersteunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher