Jan Wolsheimer

Levensverhaal

30 januari 2018 door Hour of Power

Jan Wolsheimer: "We zijn vaak op de vlucht voor wie we werkelijk kunnen zijn"

Jan Wolsheimer is predikant en schrijver. Hij zit, zoals hij zelf zegt, in een midlife crisis. Jan: "Diep binnen in mij kan het bij tijd en wijle flink stormen. Ik kende eigenlijk alleen maar mannen van in de 40 die daar lacherig over konden doen, maar ik vind het helemaal geen lacherige periode. Dit gaat diep. Je fundamenten schudden en ja, dat zijn mooie tijden waarin God vaak dichtbij is maar soms ook juist ver weg lijkt."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Jan heeft een gezonde dosis zelfspot en blogt in alle eerlijkheid over zijn ups en downs. Hij vervolgt: "Ik heb nog geen antwoord, maar hoop wel op nieuwe vaste grond onder mijn voeten. Ik ben er nog niet. Ik vind vaak dat predikanten veel te veel laten zien van wat ze zelf niet altijd ervaren. Ik vind het heel belangrijk dat je ook je worstelingen laat zien, want dan word je een écht mens."

Onlangs schreef hij het boek ‘Tegen de draad’, waarin hij beschrijft dat de rol van Jezus in ons leven veel dieper gaat dan veel mensen denken. "Jezus daagt ons serieus uit om Hem te volgen. Daarbij doel ik graag op Lukas 14 waarin Jezus zegt dat als je Hem wilt volgen, je de kosten moet berekenen. En Jezus volgen, dat is zwaar. Want zelf wil ik ook liever de stem van mijn eigen hart volgen. Maar ik geloof dat door het volgen van die stem je leven rijker wordt."

In zijn boek kaart Jan ook een ander belangrijk probleem aan: ruim een miljoen volwassen Nederlanders zijn eenzaam. Daarnaast zijn er 800.000 mensen met een zware burn-out. Juist nu we meer te kiezen en besteden hebben als ooit tevoren, voelen we ons ongelukkig. Jan: "De momenten dat we nog naar de stem van God luisteren, zijn minimaal. Ik denk dat we vaak op de vlucht zijn voor wie we werkelijk kunnen zijn. En daar doen we onszelf, maar ook onze schepper enorm mee te kort. Jezus zoekt volgelingen, die zijn of haar eigen dromen en visies heeft leren incorporeren in die van God."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher