Kees van der Staaij

Nieuws

29 januari 2018 door Family7

Miljoenensteun Palestijnen: Kees van der Staaij roept minister op het matje

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij wil een interpellatie met minister Kaag (D66) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de 13 miljoen euro die zij geeft aan de VN-­organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Dat zegt Van der Staaij vanavond in het actualiteitenprogramma Uitgelicht! van de christelijke digitale tv-zender Family7.

"Een schimmige toestand", zegt Van der Staaij over de gang van zaken omtrent de  steun aan UNRWA. Kaag geeft de organisatie 13 miljoen euro, maar vragen daarover worden niet of nauwelijks beantwoord. De coalitie hield eerder deze week een debat tegen. "Wij willen snel helderheid."

Een interpellatie is een bijzondere manier om een minister te ondervragen. Van der Staaij heeft daarvoor de steun van 30  Kamerleden nodig. Hij verwacht dat de PVV,  Forum voor Democratie en ook regeringspartij ChristenUnie zijn aanvraag zullen steunen.

Volgens de  SGP-­voorman is D66 "meer en meer zijn stempel aan het zetten op het  Midden-­Oostenbeleid. Dat terwijl er een pro-­Israël meerderheid is in de Tweede Kamer en drie van de vier coalitiepartijen Israël steunen. Laat je niet op die manier door D66 in een hoek drijven."

Bekijk het volledige gesprek met Van der Staaij en klik hier voor meer video's van Family7

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher