D66

Nieuws

29 januari 2018 door Jeffrey Schipper

D66 richt pijlen op verplichte zondagssluiting: "Hou op met die gekkigheid"

Volgens D66-Kamerlid Jan Paternotte moet het afgelopen zijn met ‘de gekkigheid’ van de verplichte zondagssluiting in sommige gemeenten, schrijft het AD. D66 roept gemeenten volgens de NOS op de koopzondag inzet te maken van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Gemeenten mogen momenteel zelf bepalen of winkels op zondag opengaan. Strenge winkelsluitingsregels ontnemen de ondernemers die wél willen hun omzet en dat kost weer banen, zegt Paternotte. "Je ziet nu dat mensen die willen winkelen op zondag heen en weer rijden naar buurgemeenten waar de winkels wel open zijn. Onnodige autoritjes, hou op met die gekkigheid."

Het D66-voorstel komt op een moment dat het kabinet plannen maakt voor wettelijke regels tegen verplichte openstelling van winkels. De regels moeten een einde maken aan de praktijk dat winkeliers door bijvoorbeeld een besluit van de vereniging van eigenaren (VvE) ongewild eerder afgesproken winkeltijden moeten aanpassen.

Gert-Jan Segers maakt namens de ChristenUnie duidelijk dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen veel op het spel staat. "Of we offeren alles op aan de 24-uurseconomie, dus ook het gezinsleven van de gewone winkelier. Of we kiezen voor een dag vrij zodat hij niet zeven dagen in de week open hoeft te blijven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher