nonnen

Nieuws

29 januari 2018 door Israël Today

Geweld tegen nonnen in Bethlehem, de media zwijgen

In de Palestijnse gebieden hebben nonnen regelmatig te maken met fysiek geweld. Israël Today stelt dat dergelijke incidenten in het betwiste gebied worden genegeerd in de media.

Denk bijvoorbeeld aan de incidenten met antichristelijke graffiti, die in Jeruzalem door een handvol radicaal-Joodse jongeren op kerken werden gespoten. Hoe verontrustend die incidenten ook waren, er werd geen echte schade aangericht, en zowel de autoriteiten als de plaatselijke Joodse gemeenschap stonden snel achter de beschadigde kerken. En toch schreven de media volgens Israël Today ten onrechte, dat christenen niet welkom zijn in Israël en het land zelfs vijandig is tegenover christenen.

Het is dus erg vreemd, dat een veel ernstiger proces tegen christelijke nonnen in het nabijgelegen Bethlehem alleen maar genegeerd wordt, stelt het medium. 

Middle East Concern, een van de weinige organisaties die bereid is de benarde situatie van christenen die onder de Palestijnse Autoriteit leven, bekend te maken, meldt dat delen van het Koptisch klooster Sint Maria in Bethlehem onrechtmatig zijn overgenomen door een plaatselijke moslimfamilie, en dat de nonnen die daar wonen routinematig blootstaan aan lichamelijk geweld.

De zusters Maria en Esther hebben officiële klachten ingediend tegen de familie Mahatna, maar de rechtbanken van de Palestijnse Autoriteit hebben geen echte actie ondernomen. 

Lees het hele artikel op de website van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher