abortus

Nieuws

29 januari 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Veel christenen protesteren tegen abortus in Parijs en Washington

Meer dan veertigduizend mensen namen afgelopen zondag deel aan de Mars voor het Leven in Parijs. Twee dagen eerder gingen in Washington vijfhonderdduizend mensen de straat op om te protesteren tegen abortus, schrijft het Katholiek Nieuwsblad. In Parijs liep het merendeel van de deelnemers niet vanuit religieuze overwegingen mee. De mars verliep rustig. De deelnemers scandeerden de slogan 'Pour la vie' (Voor het leven). 

In Frankrijk vinden jaarlijks zo’n 220.000 abortussen plaats. Onder voormalig president François Hollande is de toegang tot abortus verruimd. De huidige president Emmanuel Macron zet dat beleid voort. Dat het debat rond zaken als onderzoek met gebruik van menselijke embryo’s, euthanasie en draagmoederschap weer geopend is, is voor veel deelnemers een extra aanleiding om mee te lopen, beaamt Jean-Marie le Méné, voorzitter van Stichting Jérôme Lejeune. Hij vreest versoepeling van de bio-ethische wetgeving.

In Washington werden de deelnemers aan de jaarlijkse grote Mars voor het Leven, dit jaar onder het thema ‘Liefde redt levens’, voor het eerst toegesproken door een Amerikaanse president, meldt CNS. Donald Trump bedankte hen via een livestream-verbinding onder meer voor hun inzet “om ouders te verzekeren van hulp en steun die nodig is om voor het leven te kiezen. Dankzij jullie zijn duizenden Amerikanen geboren, jullie zijn levende getuigen van de leus: liefde redt levens”.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher