abortus

Nieuws

29 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Amerikaanse Senaat stemt over wet die abortus verbiedt na 20 weken

De Amerikaanse Senaat stemt maandag over wetgeving die abortus verbiedt na twintig weken, het moment waarop ongeboren kinderen pijn kunnen voelen, schrijft The Christian Post.

Pro-life leiders benadrukken dat het tijd is voor de Verenigde Staten om de club van zeven landen te verlaten, die deze praktijk toestaat en ook landen omvat als China en Noord-Korea.

Senator Joni Ernst, een republikein uit Iowa, is een van de hoofdsponsors van de Pain Capable Unborn Chid Protection Act, die pro-life activisten de wet van Micah noemen. Die is vernoemd naar een vijfjarig jongetje uit Newton, die in 2012 werd geboren na 22 weken. “Toen hij geboren werd, was de baby slechts zo groot als een zak M&M’s”, vertelde Ernst in een persconferentie donderdag. “En toch was Micah nog steeds een perfect gevormde baby met tien vingers en tien tenen.”

“Toch is er geen federale wet die deze kwetsbare baby’s beschermt tegen abortus”, vervolgde ze, en “als gevolg daarvan, worden duizenden baby's geaborteerd.”

Het wetsvoorstel voorkomt jaarlijks meer dan tienduizend abortussen op de lange termijn, volgens schattingen van pro-life activisten. De Republikeinse senator Lindsey Graham uit South Carolina was donderdag ook aanwezig. Ze zei: “Willen we in 2018 nog steeds een van de zeven landen zijn die abortus op aanvraag toestaat na twintig weken?”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher