Sebastiaan van Wessem

God

29 januari 2018 door Sebastiaan van Wessem

Wat de verlamde bij Bethesda tot ons te zeggen heeft

Het verhaal over de verlamde man bij het bad van Bethesda intrigeert mij. Hij was 38 jaar ziek. De enige hoop die hij had was een legende dat er zo nu en dan een engel zou komen die het water liet bewegen. Degene die als eerste het water in ging, werd genezen. Deze verlamde man was hoop voorbij. Zijn fysieke staat was zo slecht dat hij altijd te laat was om in het water te gaan. Stel je dat eens voor! 38 jaar naast een bad. Je ziet dat andere mensen beter worden. Alleen jij niet.

Vervolgens loopt er een man langs en vraagt hem deze rare vraag: “Wilt u gezond worden?” De verlamde man moet gedacht hebben: “Duh. Natuurlijk wil ik beter worden. Dat is waarom ik 38 jaar doorgebracht heb naast dit bad! Maar dat gaat niet gebeuren! Ik heb meerdere keren geprobeerd om erin te gaan, maar ik ben altijd te laat.” Dus hij antwoordt: “Dat kan ik niet. Ik ben altijd te laat om mijn wonder te ontvangen.”

Ik weet niet hoe jouw leven eruit ziet. Misschien ben je wanhopig voor een wonder. Je hebt fysieke of emotionele genezing nodig. Misschien genezing in relaties. Of een verslaving die verbroken moet worden. Je hebt alles geprobeerd dat je kon. Maar het lijkt niet te gebeuren. Misschien ben je op een punt waar je gestopt ben te geloven in een doorbraak.

De verlamde man realiseerde zich niet dat het Jezus was die naast hem stond. Hij realiseerde zich niet dat de man die hem aansprak een man van wonderen was, degene die op vele andere momenten andere verlamden had genezen, blinden en melaatsen. Hij had zelfs doden op laten staan! Dus hij antwoordde: “Dat kan ik niet… Ik kan niet in het water gaan om mijn wonder te ontvangen!”

Dan daagt Jezus hem uit: “Sta op, pak je mat op en loop!” Voordat de man gedacht kon hebben dat Jezus gek was, geschiedde het wonder! De Bijbel zegt dat de man meteen genezen was! Stel je eens voor hoe hij de kracht voelde terugstromen in zijn benen! Dus hij deed wat Jezus van hem vroeg: hij stond op en begon te lopen! Hij liet zijn verlamdheid achter. Het enige dat hij met zich meenam was zijn mat… een teken voor iedereen dat dit echt dezelfde man was die 38 jaar verlamd was geweest!

Jouw wonder is dichterbij dan je denkt! Jezus staat naast je. Misschien realiseer jij je niet dat hij het is. Maar hij zegt tegen je: “Sta op, pak je mat op, en loop!” Laat de toestand achter je die je zo lang gebonden heeft, en laat je leven een bewijs zijn van de goedheid, barmhartigheid en wonderlijke kracht van de Heer!

Deze overdenking is geschreven door Sebastiaan van Wessem voor de Awakening periode van 21 dagen bidden en vasten in januari.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher