Rachael Denhollander

God

29 januari 2018 door Geloofstoerusting

Vrouw spreekt haar misbruiker aan: "Ik bid dat je vergeving van God ontvangt"

Larry Nasser is een voormalige turnleraar uit de VS die haar 16 jaar geleden misbruikte in zijn Michigan State University-kliniek. Omdat Larry 156 meisjes en vrouwen misbruik heeft, kreeg hij een celstraf van 175 jaar. Eén van zijn slachtoffers is de voormalige turnster Rachael Denhollander. In de rechtbank sprakt zij Larry op een indrukwekkende wijze aan. Wat ze rechtstreeks tegen de man zei is een ongelooflijke getuigenis van de genade en gerechtigheid van Jezus Christus, schrijft Geloofstoerusting.

Rachael Denhollander: "Je bent een man geworden die geregeerd wordt door egoïstische en perverse verlangens. Een man die getypeerd wordt door zijn dagelijkse keuzes om iedere keer weer het egoïsme en de perversie te voeden. Je koos ervoor om je goddeloosheid na te jagen, ongeacht wat het anderen kostte. Ik kies ervoor om het tegenovergestelde te doen van wat je hebt gedaan. Ik kies ervoor om opofferende liefde te geven, ongeacht wat het me kost.

"Ik bid dat jouw ziel de verpletterende last van de schuld zal ervaren, zodat je op een dag echt berouw en ware vergeving van God mag ontvangen."

In onze eerste hoorzittingen bracht je een Bijbel naar de rechtszaal. Je hebt gesproken over het bidden om vergeving. En op grond daarvan doe ik een beroep op je. Als je de Bijbel hebt gelezen die je bij je draagt, dan weet je dat de definitie van opofferende liefde die daarin wordt getoond, de opofferende liefde van God zelf is. Dat Hij alles opgaf om een schuld te betalen voor de zonde die Hij niet had begaan. Door Zijn genade, kies ik er ook voor om op die manier lief te hebben.

De Bijbel waar jij over spreekt, heeft het over een laatste oordeel waarin alle toorn van God en de eeuwige verschrikking wordt uitgestort op mensen zoals jij. Mocht je ooit het punt bereiken dat je echt geconfronteerd wordt met wat je hebt gedaan, dan zal de schuld verpletterend zijn. En dat maakt het Evangelie van Christus zo zoet. Omdat het genade, hoop en ontferming geeft waar er geen te vinden zou moeten zijn. En het zal er dan ook voor jou zijn.

Ik bid dat jouw ziel de verpletterende last van de schuld zal ervaren, zodat je op een dag echt berouw en ware vergeving van God mag ontvangen. Wat je veel meer nodig hebt dan vergeving van mij – alhoewel je die ook van mij kan krijgen."

Bekijk de video en lees hier meer op de website van Geloofstoerusting:

Reacties

L
Wat een krachtig christelijk getuigenis; groot respect voor deze vrouw!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher