exorcisme

Nieuws

26 januari 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Ierse duiveluitdrijvers hebben het druk: "Demonische activiteiten nemen toe"

Er is in Ierland zo’n explosieve toename van “demonische activiteiten” dat exorcisten het werk niet meer aan kunnen. Dat zegt officieel duiveluitdrijver Pat Collins volgens het Katholiek Nieuwsblad in een interview met The Irish Catholic.

“De laatste jaren is de vraag exponentieel toegenomen,” aldus Collins. “Waar ik veel tegenaan loop is dat mensen ervan overtuigd zijn - terecht of onterecht - dat ze worden geplaagd door een boze geest." Zijn verzuchting komt overeen met de ervaringen van andere exorcisten over de hele wereld.

In het interview onderstreept hij dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen demonische activiteit en geestesziekte. "Exorcisme is gericht op de verdrijving van demonen of de bevrijding van demonische bezetenheid door het spirituele gezag dat Jezus aan zijn Kerk toevertrouwde. Ziekte, vooral psychische aandoeningen, is een heel andere zaak; dit behandelen is de zorg van de medische wetenschap."

Dr. Richard Gallagher, een psychiater die doceert aan Columba University en New York Medical college, zei vorig jaar dat hij vermoedt dat het meest angstaanjagende demonische slachtoffer dat hij is tegengekomen, mogelijk al is gestorven. Hoewel de meeste meldingen geen echte gevallen van demonische bezetenheid blijken te zijn. Gallagher vertelt in The Christian Post dat dat bij de 39-jarige Julia overtuigend wel het geval was.

Ze beschreef zichzelf als ‘de hogepriesteres van een satanische sekte’ en was gekleed in een donkere jurk en droeg zwarte oogschaduw. Haar leven stond in het teken van paranormale activiteiten.

William Friedkin, die in 1973 de film ‘The Exorcis’ maakte, produceerde een nieuwe film met de titel ‘The Devi land Father Amorth’ die in september 2017 uitkwam en beelden van een echte duiveluitdrijving bevat. “Het was echt angstaanjagend," zegt hij over dat moment. “Ik was eerst bang voor wat er ging gebeuren, later voelde ik veel empathie voor de pijn en het lijden waar de vrouw doorheen ging.”

In een open brief roept Collins de Ierse bisschoppen op om meer priesters op te leiden tot exorcist.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher