Nieuws

26 januari 2018 door PKN

Protestantse Kerk komt met nieuw tijdschrift: Petrus

Het nieuwe magazine Petrus vertelt hoe mensen in de kerk geloof, hoop en liefde vinden. Het tijdschrift komt vier keer per jaar uit en wordt uitgegeven door de Protestantse Kerk.

Petrus vertelt kleine en grote verhalen over mensen en lokale protestantse kerken in heel Nederland. Verhalen over hoe samen kerkzijn mensen troost, hoop en zin geeft. Hoe nieuwe initiatieven als Kliederkerk of pioniersplekken voor nieuw elan zorgen. Hoe mensen soms twijfelen en toch blijven zoeken. Hoe de kerk hulp biedt aan mensen in nood. Doel van het blad is om lezers te inspireren.

Gevarieerd
De eerste Petrus biedt meteen een gevarieerd aanbod aan verhalen. Zo gaan de Amsterdamse dominees Paul Visser (Noorderkerk) en Rob Visser (Binnenwaai, IJburg) in gesprek met zeezeiler Henk de Velde. Piet en Janny Sjonger vertellen wat zij hebben meegemaakt in hun 50 jaar als kostersechtpaar van de kerk in Friens (FR). Verschillende mensen komen aan het woord over wat zij geloven en wat zij zoeken in de kerk. In Almere geeft de kerk een kijkje achter de schermen van de sociale supermarkt.
Ook voor ontspanning is plek in het blad. Zo kunnen lezers een stadswandeling door Dordrecht maken, koken met Petrus en krijgen ze tips voor kerken om te overnachten.

Moedig en overmoedig
Wie de naam Petrus hoort, denkt al snel aan de volgeling van Jezus, de visser uit Galilea. Waartegen Jezus zei: “Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen.” Het tijdschrift draagt deze naam niet voor niets. Marusja Aangeenbrug, hoofdredacteur: “De kerk lijkt wel wat op Petrus: sterk als een rots en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek ieder mens welkom is.”

Bekijk de video en klik hier om het magazine te ontvangen:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher