Israël vlag

Nieuws

26 januari 2018 door Bijbelse Cultuur Stichting

Stichting organiseert conferentie over 70-jarig bestaan Israël

Dit jaar bestaat de staat Israël 70 jaar. Stichting Cornerstone Ministries uit Soest ervaart dit als "een Bijbelse volheid" viert dit door middel van een conferentie. 'Zeker in deze tijd waarin er steeds meer kritiek wordt geuit op Israël. Maar Gods trouw aan het volk zal nimmer verdwijnen. Dat gaan we vieren!,' laat de organisatie weten.

De conferentie vindt plaats van 4 tot en met 6 mei op “De Betteld” in Zelhem. Het thema is: Connected in the Covenant: Celebrating 70 years of Israel and the love of Gods covenants. Stichting Cornerstone Ministries heeft zich jarenlang ingezet voor verzoening tussen gelovigen uit Israël en gelovigen uit de Arabische wereld, samen met gelovigen uit de volkeren. Diverse conferenties en ontmoetingen hebben in de loop van de tijd plaats gevonden.

Twaalf internationaal en nationaal bekende sprekers uit, zowel Israël, de Arabische wereld en de rest van de wereld zullen deelnemen. Er is muziek, er zijn workshops, maar de nadruk zal liggen op de trouw van de Eeuwige, de God van Abraham, Izaäk en Jakob ten aanzien van Zijn volk, dat Hij uit alle volkeren heeft gekozen. En dat Hij Zijn Zoon Jezus heeft gezonden om de wereld te redden. Er zal onderwijs gegeven worden over de liefde en verbondenheid van God met Israël en de wereld.

Sprekers zijn onder andere de Messiaanse rabbijnen David Friedman en Itzhak Shapira, Ariël Berkowitz. Arabische voorgangers Rev. BB, Afeef Hallasha, Joseph Haddad, maar ook ds. Kees Kant, ds. Orlando Bottenbley, Peter Steffens en nog meer mensen zullen stilstaan bij het verbond van de Eeuwige. Kunstenares Jip Wijngaarden zal vrijdagavond enkele van haar schilderijen tentoonstellen en er uitleg over geven.

Klik hier voor meer informatie over de conferentie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher