Nieuws

25 januari 2018 door Open Doors

Open Doors stuurt 750.000 huishoudens brief over christenvervolging

Open Doors trekt de aandacht voor het thema christenvervolging. Begin januari kwam de Ranglijst Christenvervolging uit en op 25 en 27 januari krijgen meer dan 750.000 huishoudens een brief. In 2018 wil de organisatie alle christenen in Nederland en Vlaanderen betrekken bij het werk om de vervolgde kerk nog ruimer te ondersteunen.

Eind deze week krijgen meer dan 750.000 huishoudens een brief over christenvervolging. Directeur Ruud Kraan schrijft in deze brief: “Open Doors is een Nederlandse organisatie die werkt in ruim vijftig landen om vervolgde christenen te helpen. We zijn in staat om zelfs in de meest gesloten landen christenen te ondersteunen. Vaak zijn daarvoor geheime missies nodig die onze mensen met gevaar voor eigen leven uitvoeren.” Open Doors hoopt dat heel veel mensen gaan reageren en het werk gaan ondersteunen met gebed en giften. Kraan vervolgt: “Voor veel vervolgde christenen is onze hulp de reden dat ze het volhouden. Zij kunnen niet zonder de geestelijke en praktische steun van Open Doors.”

Ook krijgen 5.000 kerken een pakket met daarin de Ranglijst Christenvervolging, gebedspunten voor de eredienst en verdere uitleg om samen te werken met Open Doors.

De Ranglijst Christenvervolging verscheen op 10 januari. De voornaamste boodschap was de toename van geweldsincidenten in Pakistan en India. Op 28 billboards in geheel Nederland waren tussen 10 en 16 januari teksten te lezen als ‘Strafkamp omdat ik geloof’, ‘Gemarteld omdat ik geloof’ en ‘Celstraf omdat ik geloof’. Deze borden zijn door 7 miljoen passerende chauffeurs gezien.

De vervolgde kerk vraagt Open Doors om meer hulp zoals lectuur, training en praktische hulp. Met de steun van veel mensen in Nederland en Vlaanderen kan Open Doors aan die vraag voldoen.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher