Martin Edens

God

26 januari 2018 door Damascus

Ik ben toch een goed mens?

In deze nieuwe, confronterende column duikt Martin in een populaire gedachte van zowel niet-christenen als verbazingwekkend veel christenen: ‘ik ben toch een goed mens?’.

Het idee van ‘zonde’ en ‘schuld’ lijkt niet helemaal meer aan te sluiten bij vandaag. En het idee van Jezus die sterft voor deze zonde, lijkt voor veel mensen al helemaal belachelijk. ‘Ik ben toch een goed mens? Er is best wat aan te merken, maar in de kern is er niks mis met mij’. Het is een veelgehoord argument, maar klopt het eigenlijk wel?

In aanloop naar de release van hun derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen de rappers van Damascus zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat hen persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’

Op zaterdag 17 februari zal Damascus het nieuwe album lanceren in Bonfire, Dordrecht. Klik hier voor meer info over deze releaseparty of over de muziek van Damascus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher