rood stoplicht

God

25 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. B. M. Meuleman: "Wie Gods liefde negeert roept Zijn straf over zichzelf af"

'Is het niet zo dat we onszelf straffen omdat we in overtreding zijn met Zijn wetten? God is liefde en geen boeman. Hij heeft het vanuit Zijn liefde goed met ons voor,' aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. B. M. Meuleman geeft antwoord.

"God heeft ons zelfs zó lief, dat Hij Zijn enige Zoon voor ons over had, opdat wij voor eeuwig met God kunnen leven in Zijn hemels Koninkrijk. (...) In het Evangelie van Gods genade schittert Zijn liefde voor zondaren, maar dat maakt tegelijk pijnlijk duidelijk dat wij dus zondaren zijn! Tegenover Gods liefde stellen wij onze zonden, dagelijks, in woorden en werken en in gedachten. Wij doen zonde en wij zijn zonde. Nu stelt God duidelijk in Zijn Woord dat een ieder vervloekt is die niet blijft in al hetgeen geschreven is in het boek der wet om dat te doen, Gal. 3:10. Zowel het Oude als het Nieuwe Testament leert ons duidelijk dat op onze zonde Gods straf volgt."

De hersteld hervormde predikant uit Vledderveen citeert Jesaja 53:5, 'De straf, die ons den vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is ons genezing geworden'. "Hij ging onder in de hel om ons te verlossen van de hel van onze zonden. Dus ja, God is liefde en wie Zijn liefde negeert, veronachtzaamt, kwetst heeft het voluit en volstrekt aan zichzelf alleen te wijten wanneer hij Gods eeuwige toorn ontmoet. Dat heb je aan jezelf te danken. Je hebt Zijn straf over jezelf afgeroepen, wanneer je je tot het bittere einde tegen Christus’ liefde verzet.

Als je door het rode licht rijdt en je wordt gepakt, is je straf terecht en verdiend. Maar je straft niet jezelf. De uitvoering van de straf ligt bij de overheid. Als wij onze eigen straf mochten bedenken en toepassen, zou er heel verschillend gestraft worden en waarschijnlijk niet op een rechtvaardige manier. Zo is het ook met de overtreding van Gods wet. Daarop staat een straf die door de hoogste Rechter Zelf wordt bepaald, in overeenstemming met de zwaarte van de overtreding. Zijn vonnis is geheel rechtvaardig."

Lees het volledige antwoord van ds. B. M. Meuleman op Refoweb.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher