rechter

Nieuws

25 januari 2018 door NOS | ANP

5 jaar cel voor penningmeester die sekswerkers betaalde met kerkgeld

Het OM eist vijf jaar cel en tbs met voorwaarden tegen een 45-jarige Hagenaar voor seksueel geweld en verduistering. Richard B. is oud-penningmeester van een gereformeerde kerk in Den Haag, laat de NOS weten.

De Hagenaar die ervan wordt verdacht dat hij jonge vrouwen op een extreem gewelddadige manier seksueel heeft misbruikt en mishandeld, is volgens deskundigen in verminderde mate toerekeningsvatbaar voor zijn daden. Vier vrouwen betichten hem van zware, seksuele mishandeling. Drie van hen waren volgens het OM minderjarig toen het seksueel contact begon.

De officier van justitie beschreef dat Richard B. een van de slachtoffers had vastgeketend en geslagen met zwepen. Haar tepels werden naar eigen zeggen doorboord met naalden. Sommige sm-sessies gingen volgens de officier van justitie een heel weekend door. De tarieven verschilden enorm. De ene sekswerker kreeg volgens het OM 80 euro per uur, de andere 17 euro. Het geld voor alle sessies, zoals B. dit noemde, kwam uit de kas van de kerk.

Volgens de psychiater en psycholoog heeft B. een "seksueel-sadisme stoornis" en een "impuls-controle stoornis", voegt het ANP toe. B. betaalde voor de seks, met geld dat hij als penningmeester van de Christelijk Gereformeerde Kerk in zijn woonplaats tien jaar lang achteroverdrukte. Het zou gaan om meer dan een half miljoen euro. B. heeft de verduistering al bekend, maar het ging volgens hem om een ton minder.

Lees hier meer op de website van de NOS.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher