Nieuws

25 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Trump, Netanyahu en anderen vragen om gebed voor 9-jarig ziek meisje

Het verhaal van dit kleine meisje uit Texas inspireert duizenden mensen wereldwijd. Ze vraagt voor gebed, nu ze te horen heeft gekregen dat ze ongeneeslijk ziek heeft. President Trump heeft gevraagd om mee te bidden, schrijven diverse media, waaronder CBN News.

Sophia Campa-Peters uit Brownfield, Texas, worstelt met de zeldzame genetische ziekte vasculopathie. Deze ziekte zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar haar hersenen stokt. Daardoor heeft ze op 9-jarige leeftijd al vier grote hartaanvallen gehad. Op 6-jarige leeftijd kreeg ze een beroerte, waardoor ze verlamd raakte aan haar linkerkant. Artsen geloofden niet dat ze zou herstellen, maar zij wel. Nu is Sophia in staat om zichzelf te verplaatsen en te voeden. Ze doet vrijwel alles wat een gezond kind van haar leeftijd zou doen. De dokters stonden versteld.

Sophia's moeder, Karyn, vertelde de sleutel tot succes aan Brownfield News. “Sophia gelooft in gebed. Ze is ervan overtuigd dat gebed werkt, omdat ze het in haar eigen leven heeft zien werken. Sophia is ervan overtuigd dat God haar heeft genezen.”

Sophia kampt echter nog steeds met de gevolgen van haar ziekte. Fysieke problemen, maar ook geheugenverlies. Aanstaande vrijdag is een grote hersenoperatie gepland in het kinderziekenhuis van Boston.

Haar verzoek is eenvoudig: dat mensen 'bidden, bidden, bidden'. Secretaris-generaal Sarah Huckabee Sanders van het Witte Huis deelde een bericht voor Sophia, op verzoek van president Trump. “Hij zei dat je moet blijven vechten, nooit op te geven, dat je ons moet blijven inspireren. Verlies nooit je geloof in God. Met Hem zijn alle dingen mogelijk.” Hij verzekerde Sophia er vervolgens van dat mensen over de hele wereld voor haar zullen bidden op de dag van haar operatie.

Toen ze hoorde hoeveel mensen er voor haar zouden bidden, vroeg Sophia: “Je bedoelt dat iedereen in de wereld voor mij zal bidden? Alle 10.000 van hen?” Haar reactie leidde tot de hashtag #10000people op social media.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher