don ceder

Nieuws

24 januari 2018 door Forbes

Christelijke advocaat op lijst meest invloedrijke Europeanen

Elk jaar presenteert zakenblad Forbes een lijst met de meest invloedrijke Europeanen onder de dertig in verschillende categorieën. Onder andere Amsterdamse advocaat Don Ceder (28) is geselecteerd in de in de categorie ‘Law and policy’.

Het Amerikaanse businessmagazine Forbes begon met het uitgeven van de lijst in 2011. De lijst is een verzameling van de meest invloedrijke ‘gameschangers’ en vernieuwers van dit moment. Voor de lijst, die in het verleden personen als Mark Zuckerberg en Jennifer Lawrence nomineerde, worden jongeren geselecteerd die de status quo doorbreken en zich willen inzetten om de wereld te veranderen. De Europese lijst is een variant op de internationale lijst, die sinds 2011 een enorme status heeft opgebouwd. In 2016 kwamen daar 15.000 inzendingen voor binnen.

Ceder is in het dagelijks leven advocaat en heeft een eigen praktijk. Hij is door de Europese uitgave van de lijst geselecteerd vanwege zijn inzet op het gebied van de schuldenproblematiek in Nederland. Naar het vertegenwoordigen van cliënten tijdens procedures zet hij zich ook actief in voor beleidswijzigingen. Inmiddels is Ceder ook lijsttrekker van de ChristenUnie Amsterdam voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Ceder: “Natuurlijk mooi dat ik erin sta, maar er valt nog genoeg te doen op het gebied van schulden in Nederland, het aantal huishoudens dat langdurig in schulden zit neemt namelijk toe. Ik hoop dat de inzichten van de afgelopen jaren omtrent de schuldenindustrie in Nederland en de rol van de overheid als schuldeiser leiden tot een structurele en maatschappelijk verantwoorde hervorming”.

Meer Nederlanders op de lijst
Ceder is niet de enige Nederlander die een plekje hebben weten te bemachtigen op een 30-under-30-lijst. O.a. haarondernemer Negin Mirsalehi, Hans Ober van Ticketswap, Valerie Hirschhauser en David Kellerman van ‘Frank about tea’ en Jasper Gabrielse en Melvin Loggies van Seepje zijn op de lijst terug te vinden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher