Auto-ongeluk

God

24 januari 2018 door Reformatorisch Dagblad

Ds. C. Stelwagen: "Ik ben opstandig geweest"

In het leven van ds. C. Stelwagen zitten vier inktzwarte momenten. Eén van die momenten is het overlijden van zijn dochter Edith bij een auto-ongeval. Het Reformatorisch Dagblad sprak met de hervormde emeritus-predikant. 

Zijn dochter overleed op 11 maart 2002 op 27-jarige leeftijd. "Onderweg van Elspeet naar Friesland is ze verongelukt. Ze raakte van de rechterweghelft af en kwam in botsing met een andere auto. We denken dat ze in slaap is gevallen." De predikant geeft toe dat hij opstandig is geweest. "Ja. Opstandig. Mag een dominee opstandig zijn? Nee. Dat duurde totdat de Heere sprak: 'Wie heeft Edith meer lief? Haar vader? Of haar hemelse Vader?' Nu mag ik denken: 'God, wat een zegen dat ze bij U mag zijn.'"

Op 16 april 2015 kreeg ds. Stelwagen zelf een auto-ongeluk. Hij brak zijn nek en zijn ribben op veertien plaatsen. "Wonder boven wonder ben ik er nog. Ik ben gespaard en mag nog het Woord verkondigen. Alsof de hemel sprak: 'Alsjeblieft, hier is nog een toegift', terwijl ik toch ook tegen alle geboden Gods had gezondigd."

Lees het volledige interview met ds. C. Stelwagen in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher