Mike Pence

Nieuws

24 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Palestijnse christen verwijt Pence pro-Israël geloof

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence wordt sterk gesteund door de evangelisch-christelijke gemeenschap, maar sommige Palestijnse christenen noemen zijn ideologie 'ziekelijk', merkt Israël Today op.

De term 'ziekelijk' is afkomstig van Munib Younan, de onlangs gepensioneerde bisschop van de kleine Evangelisch-Lutherse kerk in Jordanië en Israël. "Als ik zeg dat Jezus liefde is, willen ze dat mijn Jezus een politieke Jezus is," aldus Younan, een in Jeruzalem geboren Palestijn. Hij zei ook dat hij voorstander is van een oplossing voor het conflict met Israël, waaronder de oprichting van een Palestijnse staat in de gebieden die Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 heeft veroverd.

De Amerikaanse vice-president brengt deze week een bezoek aan 'het heilige land'. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is volgens hem "de enige echte basis voor een rechtvaardige en duurzame vrede". Zijn geloofsovertuiging beschouwt hij als de bron van zijn onwrikbare steun voor Israël. Pence gelooft dat de oprichting van de staat Israël (in 1948, red.) het bewijs is dat God zijn beloften nakomt en een stap zet naar de tweede komst van Christus.

Palestijnse politici onderbraken deze week zijn toespraak aan het Israëlische parlement. Zij hielden borden omhoog met teksten als: Jeruzalem hoofdstad van Palestina. De demonstranten werden direct uit de zaal verwijderd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher