abortus

God

24 januari 2018 door Dirk van Genderen | Pregnancy Help News

Baby overleeft abortuspil: "God heeft dit kindje beschermd"

Toen de 25-jarige Lisa eind 2015 ontdekte dat ze zwanger was, besloot ze tot een abortus en haalde ze bij een abortuskliniek een eerste abortuspil (mifepriston). Het ongeboren kindje zou hierdoor worden gedood. Daarna nam ze de tweede pil (misoprostol), die de abortus op gang moest brengen. Maar er gebeurde niets. Lisa raakte in paniek en ging terug naar de kliniek. Daar werd na onderzoek bevestigd dat de pillen hadden gefaald en dat haar baby nog steeds leefde.

In de abortuskliniek werden haar vervolgens twee opties voorgelegd om alsnog de abortus te laten plaatsvinden.
Maar Lisa wilde haar kindje niet meer laten aborteren. In de abortuskliniek werd dat alternatief niet eens genoemd. Daarom nam ze contact op met het Crossroads Care Center, een christelijk centrum, dat zich inzet voor ongeboren baby’s en hun moeders.
Hoewel ze buiten kantooruren belde, werd er toch opgenomen. En wel door de directeur, Tim Stickel. Hij regelde direct adequate medische behandeling voor haar. Ondertussen gingen de medewerkers van Crossroads voor Lisa in gebed en gaven aan Lisa en de vader van haar kindje geestelijke begeleiding.

Wat een wonder was het toen in het voorjaar van 2016 een gezond meisje werd geboren. "God heeft dit kindje beschermd tijdens de zwangerschap," merkt Stickel op. "We hebben nog nooit zoveel voor een kindje en haar moeder gebeden als juist voor Lisa en haar dochtertje. Het was een emotionele periode. God heeft werkelijk een wonder gedaan."

Elke maand worden in het Crossroads Care Center zo’n tweehonderd moeders begeleid. Lisa is nu één van de begeleiders geworden. Ze zet zich in om te voorkomen dat zwangere moeders hun ongeboren kindje laten aborteren en ze geeft ook voorlichting op scholen. In het centrum zijn ze gespecialiseerd om moeders te helpen die al één abortuspil hebben genomen en spijt krijgen. Er zijn hier sinds 2007 al meer dan 400 kindjes gered. "Het is Gods genade dat we dit prachtige werk mogen doen," aldus Tim Stickel.

Dit verhaal verscheen via Pregnancy Help News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher