Federica Mogherini

Nieuws

23 januari 2018 door Jeffrey Schipper

EU spreekt Abbas niet aan op antisemitische toespraak

Deze week werd de Palestijnse president Mahmoud Abbas hartelijk in Brussel ontvangen door EU-buitenlandchef Federica Mogherini (foto). De EU-buitenlandchef beloofde Abbas opnieuw een gedeeld Jeruzalem als hoofdstad van zowel Palestina als Israël, laat het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) weten.

"Israël is een koloniaal project dat niets met Joden te maken heeft," stelde Abbas onlangs naar aanleiding van de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Mogherini weigerde de Palestijnse hierop aan te spreken. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om Abbas te prijzen voor zijn streven naar Palestijnse eenheid, en sprak opnieuw haar steun uit voor Jeruzalem op te delen tussen Israël en een Palestijnse staat. Het Israëlische nederzettingenbeleid kon op veroordeling van de EU-buitenlandchef rekenen. 

De Europese Unie blijft achter de tweestatenoplossing staan, aldus Mogherini. Een belangrijke voorwaarde hierbij is volgens de EU-buitenlandchef dat Jeruzalem verdeeld wordt tussen Israel en de Palestijnen. Volgens Mogherini heeft de EU veel in de Palestijnse staat geïnvesteerd, en worden er naar opties gekeken om de banden met de Palestijnen nog verder te versterken.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Lees ook: Abbas haalt uit: "Israël is een koloniaal project".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher