Nieuws

23 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Classis Ridderkerk verleent GerGem-predikant alsnog akte ontslag

De classis Ridderkerk van de Gereformeerde Gemeenten (GG) heeft zaterdag besloten ds. G. Pater, voormalig predikant van de gg te Ridderkerk, alsnog de akte van ontslag te verlenen. Dit laat het Reformatorisch Dagblad weten. In eerste instantie ontbrak bij "de vrijmoedigheid" om Pater naar een andere classis te laten gaan.

In april vorig jaar werd ds. Pater op verzoek van hemzelf en zijn kerkelijke gemeente in Ridderkerk losgemaakt vanwege "afnemend onderling vertrouwen". Daardoor was een onwerkbare situatie ontstaan. Sinds 19 februari 2017 was er sprake van een tijdelijke periode van rust waarin ds. Pater niet meer voorging in de gemeente Ridderkerk en daarbuiten. De classisvergadering heeft "met droefheid" moeten constateren dat er geen andere weg meer was dan losmaking.

Omdat er in de afgelopen periode hard is "gewerkt aan rust, verzoening en bekwaming" heeft de classis alsnog besloten om de akte van ontslag te verlenen. Vorig jaar nam Pater een beroep aan van de gereformeerde gemeente in Ouddorp. Om daar het gemeentewerk op te pakken is de akte van ontslag nodig.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher