Nieuws

22 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Homokoppel bestelt flyers, maar krijgt pamfletten over satan

Twee mannen die het afgelopen najaar zijn getrouwd, bestelden flyers voor hun bruiloft bij printbedrijf Vistaprint, schrijft ABC News. Op de dag voor hun bruiloft kwam het pakketje aan. Maar in plaats van het dagprogramma, bestond het uit religieuze pamfletten die waarschuwden voor ''satan, de allerhoogste verleider'. Het woedende stel klaagt nu de populaire drukkerij aan.

Het Australische stel, Stephen Heasley en Andrey Borg, die afgelopen september in Pennsylvania trouwden, beweren dat de boodschap op de flyers bedoeld was om hen te kwetsen, vanwege hun seksuele geaardheid. Een van de statements in de folder luidde: “De allerhoogste verleider is satan, die onze zwakheden gebruikt om ons tot zonden te verleiden. Je moet begrijpen waar verleidingen vandaan komen als je de manier wilt veranderen waarop je leeft.”

Niet alleen was het homokoppel gekwetst, maar ze waren ook min of meer gedwongen om honderd exemplaren van hun eigen trouwprogramma af te drukken tegen een meerprijs van de bijna tachtig dollar die ze betaalden aan Vistaprint. Heasley en Borg beweren dat het bedrijf contractbreuk heeft gepleegd.

De CEO's van Vistaprint en Cimpress (het bedrijf Nederlandse dat Vistaprint bezit, red.), Trynka Shineman en Robert Keane, hebben een statement naar buiten gebracht aan hun klanten, waarin ze laten weten dat ze het ten zeerste betreuren dat ze zich zo gekwetst voelen 'vooral in een tijd die gevuld zou moeten zijn met vreugde'. Ze beweren dat de pamfletten bedoeld waren voor een andere klant. Dat ze toch terecht zijn gekomen bij het desbetreffende koppel, zou de schuld zijn van een derde partij, die orders verwerkt voor Vistaprint. Deze claim wordt verder onderzocht.

Het paar geeft aan mentale en emotionele schade te hebben geleden. Ze houden het bedrijf verantwoordelijk en willen 'een stem geven aan anderen, die op dezelfde manier het slachtoffer zijn geweest'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher