Nieuws

22 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Iraanse vrouw bereikt honderden Iraniërs met Jezus' boodschap

Een Iraanse vrouw die zich in het verleden bekeerde tot Christus leidt momenteel een kerk in Zweden. In de afgelopen vijf jaar heeft zij daar honderden moslims tot Christus mogen brengen, meldt Fox News. Annahita Parsan deelde onlangs haar levensverhaal.

De vrouw groeide op in een islamitisch gezin en trouwde op 16-jarige leeftijd. Haar man kwam al snel om het leven bij een auto-ongeluk. Parsan kreeg voogdij over haar zoon en trouwde later met een man wiens vrouw was overleden. Haar nieuwe man mishandelde haar zoon. Een zwangerschap dwarsboomde haar plannen om van hem te scheiden. In 1984 ontvluchtte Parsan met haar gezin Iran. In Denemarken kreeg ze meer en meer te horen over Jezus Christus.

Parsan raakte in gesprek met een vrouw die haar een kleine Bijbel meegaf. De Iraanse begon eruit te lezen. Dit hield ze geheim voor haar man. Toen ze door hem fysiek werd aangevallen, besloot ze een einde aan haar leven te maken door een overdosis medicijnen in te nemen. Ze overleefde deze gebeurtenis en werd wakker in het ziekenhuis. "Vanaf dat moment hielpen veel mensen mij om een veilige plek te vinden en leerde ik Jezus kennen."

Op een gegeven moment kreeg Parsan van de politie te horen dat haar echtgenoot van plan was om met haar kinderen te ontvoeren en met hen terug te keren naar Iran. Maar haar kinderen is ze vervolgens naar Zweden verhuisd. Twee jaar naar de verhuizing werd de vrouw gedoopt. Sinds 2012 is Parsan actief voor een kerk in Zweden. Op die plek kan zij veel moslims bereiken met het Evangelie en vertelt zij wat het christelijk geloof inhoudt.

In de afgelopen vijf jaar hebben naar schatting zo'n 1.500 moslims mede door haar inzet Jezus Christus leren kennen. Daarvoor betaalde Parsan een hoge prijs. "Meerdere keren heb ik serieuze bedreigingen ontvangen. Gelukkig kent een politieagent mijn situatie. Hem kan ik altijd bellen. Ook worden onze kerkdiensten beveiligd. Desondanks ga ik door met dit bijzondere werk."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher