kerk

Nieuws

22 januari 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Vals atoomalarm op Hawaii leidt tot volle kerken en biechtstoelen

Onlangs werd Hawaii opgeschrikt door een atoomalarm. Dit bleek vals te zijn. Het leidde tot een onverwacht hoog misbezoek en lange rijen van mensen die biechten, meldt het Katholiek Nieuwsblad op basis van berichtgeving van CNA. 

Vorige week zaterdagmorgen werd een serieus atoomalarm uitgezonden via televisie, radio en mobiele telefoons op het eiland. “Zoek onmiddellijk beschutting. Dit is geen oefening”, luidde de melding. De inwoners van het eiland waren overtuigd dat er een Noord-Koreaanse atoomraket onderweg was, zoals eerder was gedreigd. Maar 38 minuten na de melding, bleek het om een vals arm te gaan. 

CNA berichtte over gezinnen die onmiddellijk rond een Mariabeeld de rozenkrans begonnen te bidden, in de wetenschap dat er geen plek veilig is en in navolging van een paar jezuïeten die de atoombommen op Japan zo hebben overleefd. Op zondagochtend zaten de kerken vol en waren er lange rijen met biechtelingen. Parochies organiseerden barbecues om te vieren dat het om een vals alarm ging. Het voorval maakten mensen er volgens CNA van bewust dat het leven plotseling tot een einde kan komen en dat je daar maar beter geestelijk op voorbereid kunt zijn. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher