Nieuws

22 januari 2018 door Jeffrey Schipper

NGK-proef met team dominees niet gelukt

Een proef in de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) om dominees en kerkelijk werkers in teamverband professioneel te laten samenwerken voor meerdere kerken tegelijk, is door gebrek aan draagvlak niet van de grond gekomen. Dit schrijft het Nederlands Dagblad op basis van een rapport van de Commissie Loopbaanbeleid Predikanten en Kerkelijk Werkers.

Het idee achter de proef was de verschillende gaven van de dominees en kerkelijk werkers beter te benutten. Praktisch betekent het dat de ene dominee in meerdere kerken catechisatie zou geven en een ander het pastoraat op meerdere plekken oppakt. Commissievoorzitter Wim Louwerse constateert namelijk dat er vaker conflicten ontstaan wanneer dominee en gemeente op elkaar uitgekeken raken.

Ds. Sijtze de Bruine, predikant van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Balkbrug, geeft niet op. Hij wil dat deze proef alsnog slaagt en roept collega's op om zich bij hem te melden. "Er is energie verstookt om predikanten in beweging te krijgen, maar wij lijken niet te willen bewegen, ook binnen de GKv."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher