Joël Voordewind

Nieuws

22 januari 2018 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid windt zich op over Turks offensief tegen Koerden

Turkse aanvallen op de Koerdische enclave Afrin in het noorden van Syrië zouden zaterdag en zondag aan zeker achttien burgers het leven hebben gekost, zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind vindt dat de actie van Turkije absoluut niet te rechtvaardigen is, laat hij weten in gesprek met BNR Nieuwsradio.

De Turkse strijdkrachten zijn vrijdag begonnen met 'Operatie Olijftak’. Na Afrin twee dagen te hebben bestookt, staken Turkse grondtroepen zondag de grens over om de Koerden te verdrijven. De Turken eisen een 'veilige zone’ van 30 kilometer in de grensstreek. In dit gebied zouden zich geen Koerden mogen bevinden.

Voordewind: "Toen Rusland de Krim ging bezetten, stond de hele wereld op zijn achterste benen. Nu is het toch wel aardig stil in de wereld," stelt hij. Frankrijk heeft inmiddels wel de VN-Veiligheidsraad bij elkaar geroepen en Voordewind hoopt dat Nederland zich daarbij aansluit. Het Kamerlid heeft inmiddels Kamervragen ingediend "over de massieve ongegronde Turkse inval in Afrin/Noord-Syrië."

Foto: website ChristenUnie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher