Nieuws

22 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Man bekent moord uit 1993, nadat hij Christus leert kennen

De Amerikaanse Brian Keith Hawkins heeft na zijn bekering tot Christus tegenover de politie bekend dat hij in 1993 een jongeman heeft vermoord, schrijft Christian News. Hij zei dat hij 'het juiste' wilde doen en de 'nachtmerrie' wilde beëdigen, duidend op het schuldgevoel waarmee hij jarenlang heeft geleefd.

“God, Jezus en de dingen die er de afgelopen 25 jaar zijn gebeurd, hebben mij ertoe gezet om het goede te doen,” vertelde Hawkins kort voordat hij zichzelf afgelopen dinsdag aangaf. “Ik weet dat ik niet ongedaan kan maken wat ik verkeerd heb gedaan, maar dit is het beste wat ik kan doen.”

Hawkins is nu 44 jaar oud. Hij en zijn medeplichtigen, zijn voormalige vriendin Shanna Culver (46) en Curtis Culver (45), zijn gearresteerd, op beschuldiging van moord op de 20-jarige Frank Wesley McAlister in 1993, schrijft Christian News.

Uit politierapporten blijkt dat Hawkins en zijn handlangers McAlister naar Shingletown lokten, onder het mom van verkoop van methamfetaminen. Ze beroofden hem, waarna Hawkins en Culver hem doodstaken. Hawkins beschreef de moord als 'afschuwelijk, vreselijk, verschrikkelijk.' Hij vervolgde: “Elke minuut van elke dag is een nachtmerrie geweest. Het is raar dat Frank nooit een leven heeft gekregen. We waren destijds tieners. Nu ik 44 ben, heb ook ik nooit echt een leven gehad en dat gaat waarschijnlijk nooit weg.”

Hij zei dat hij 'blind' was toen hij de moord pleegde, maar dat God zijn ogen heeft geopend. “Door deze gebeurtenis ben ik mijn hele leven door een hel gegaan.” Hij vertelde dat hij vorig jaar met de familie McAlister contact heeft opgenomen, om hen om vergeving te vragen en ze uit te leggen wat er was gebeurd. Het bleek dat Franks vader was gestorven in oktober 2017.

De 81-jarige grootmoeder, Avis Rice, vertelde dat de bekentenis voor haar als een schok kwam, maar dat zij en haar familie al langere tijd vermoedden dat Hawkins en zijn handlangers verantwoordelijk waren voor de dood op haar kleinzoon. Eric Wallice zei namens de politie dat de moeder van Frank opgelucht was, toen ze hoorde dat er eindelijk arrestaties waren verricht na de bloeddorstige moord op haar zoon.

De oom van Frank McAlister, Jon, vertelde dat Doug, de vader van Frank altijd geloofde dat Hawkins de moordenaar van zijn zoon was. Woensdag meldde hij in een Facebook-bericht dat het gezin blij is de waarheid te kennen. Hij wilde dat zijn broer het ook had geweten. “Vijfentwintig jaar geleden is mijn neefje, Frankie, vermoord. Vandaag heeft de man die het heeft gedaan, bekend. Hij en twee anderen zullen nu voor het gerecht worden gedaagd,” schreef Jon McAlister. “Moge Frank en Doug in vrede rusten.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher