Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. M. van Loon aan de slag in GKv Wezep

Na bijna drie jaar heeft de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Wezep weer een eigen dominee. Ds. M. van Loon (foto) heeft het beroep aanvaard. De Gelderse gemeente was vacant omdat ds. Z. J. C. van Harten in 2015 vertrok naar Spakenburg-Zuid. Van Loon neemt afscheid van zijn gemeente in Dalfsen (wijk Oost).

De CGK/GKv-samenwerkingsgemeente Rotterdam-Zuid wil Ruard en Eliane Stolper aantrekken als voorgangersechtpaar voor de multiculturele dochtergemeente MEER dan BeverWAARD, schrijft OnderWeg. Om kerkrechtelijke redenen wordt alleen Ruard Stolper, nu predikant van de GKv Zaamslag, beroepen, maar het is de bedoeling dat ook zijn vrouw in MEER dan BeverWAARD aan de slag gaat, onder meer onder alleengaande vrouwen. De missionaire gemeente bereikt drie- tot vierhonderd wijkbewoners van zo’n twintig nationaliteiten.

In Leerdam hebben de gereformeerd-vrijgemaakten een beroep uitgebracht op W. S. Schaaij. De kandidaat uit Kampen kan daar aan de slag als opvolger van de in 2016 naar Leusden verhuisde ds. G. P. Hommes. Ook C. T. Vleesenbeek kan voor het eerst een kerk leiden als gemeentepredikant. De kandidaat is beroepen door de gereformeerd-vrijgemaakten uit Zwolle-West. De gemeente is vacant omdat ds. G. J. Slotman vorig jaar naar Kampen-Noord vertrok.

Foto: website ds. M. van Loon


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
Meer over Beroepingsnieuws »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.