Holocaust herdenking

Nieuws

22 januari 2018 door Christenen voor Israël

Holocaustoverlevende spreekt vrijdag tijdens herdenkingsbijeenkomst

Voor het zevende jaar organiseert Christenen voor Israël een herdenkingsbijeenkomst voor de Holocaust. De Holocaustherdenking zal plaatsvinden op de dag voorafgaand aan de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot internationale dag voor herdenking van de Holocaust, namelijk op vrijdag 26 januari 2018 van 13.00 tot 15.00 uur in gebouw De Fontein (Ds. Kuyperstraat 2, Nijkerk).

Programma
Tijdens deze bijeenkomst zal onder meer mevrouw Luise Jacobs spreken. Zij verloor haar vader, die de dood vond in Schloss Hartheim. ‘De gaskamer was op zondag gesloten. Wat een hypocrisie.’ De van oorsprong Duitse overleefde als kind de oorlog door haar veiligheid te zoeken in Nederland. Als overlevende van de Holocaust zal zij kaarsen aansteken ter herinnering aan de slachtoffers.

Ds. Kees Sybrandi zet zich in voor de werkgroep voor het onderhoud aan Joodse begraafplaatsen van de stichting Boete en verzoening en zal als tweede spreker optreden.

Tot slot krijgt dhr. Klaas de Jong het woord. Recent verscheen van zijn hand het boek Kristallnacht en Kamp Westerbork. Hij zal de indrukwekkende geschiedenis delen van Naphtali en Israël Lau, Poolse Joden en afstammelingen van 37 generaties rabbijnen. Naphtali en zijn broertje overleefden het concentratiekamp en gingen in 1945 naar het Heilige Land zoals Naphtali zijn vader had beloofd. Naphtali werd woordvoerder van drie Israelische presidenten en zijn broer vervulde de wens van zijn vader om de traditie van rabbijn voort te zetten. Hij was zelfs tot voor kort opperrabbijn van Israël.

De bijeenkomst zal muzikaal omlijst worden door een gezelschap van het Hineni Symfonie Orkest. Zij zullen onder meer Schindler’s List van John Williams ten gehore brengen.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher