tear

Nieuws

22 januari 2018 door Tear

Tear organiseert Integral Mission-tweedaagse in Arnhem

Tear organiseert Integral Mission-tweedaagse in Arnhem Op 25 en 26 januari 2018 organiseert ontwikkelingsorganisatie Tear voor de derde keer een Integral Mission-tweedaagse. De tweedaagse biedt kerkleiders, pioniers en studenten de kans om vanuit de missionaire praktijk van Arnhem te reflecteren op het gedachtegoed van Integral Mission. 

Onder Integral Mission verstaat Tear een vorm van geloven en kerk-zijn die alle facetten van het leven omvat, voorbij de traditionele onderscheidingen van zending en diaconaat, evangelisatie en sociale actie. De organisatie is ervan overtuigd dat de stem van het ‘Zuiden’ meer aandacht verdient in de Nederlandse Kerk. Ze ziet het als haar opdracht om de uitdagende praktijk van Integral Mission in Latijns-Amerika, Afrika en Azië te verbinden met geloofsgemeenschappen in Nederland. 

Buurtkerken
Het programma van de tweedaagse begint in de stad Arnhem. In groepjes bezoeken deelnemers verschillende missionaire gemeenten en initiatieven. Het gaat om de buurtkerken Geitenkamp, Leven in Schuytgraaf, Dynamis, Leef! Arnhem, Leef! Wolfheze en het wijkproject Villa Klarendal. Drie internationale sprekers begeleiden de groep vervolgens in de doordenking. Dit zijn Jane Acheloi, werkzaam voor de Pentecostal Assemblies of God in Oeganda, Sheryl Haw, directeur van het internationale Micha netwerk, en Johannes Reimer, hoogleraar missiologie uit Duitsland.Learning community
Ongeveer de helft van de deelnemers ging eerder mee  naar Oeganda op een voorgangersreis van Tear. Door de deelnemers aan elkaar te verbinden en jaarlijks een tweedaagse te organiseren bouwt Tear aan een learning community rondom Integral Mission.

Tear organiseert de tweedaagse samen met MissieNederland, de Pentecostal Council of Churches en Micha Nederland.

Ga voor meer informatie naar www.tear.nl/tweedaagse

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher