Nieuws

19 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Benedictijnse levenskunst voor het dagelijkse leven

 “De wijsheid van Benedictus is eeuwen oud maar nog zo actueel als wat”, zegt Reina Folkerts, drijvende kracht achter de leergang Beleef Benedictus. “En deze wijsheid is ook bijzonder praktisch voor het leven van nu.” Wie dat aan den lijve wil ondervinden, kan terecht bij één van de cursussen van Beleef Benedictus die dit jaar weer plaats vinden. 

Op vrijdag 20 april 2018 start Beleef Benedictus & Time Management. De cursus schenkt aandacht aan het thema timemanagement volgens de principes van de monnik Benedictus. Hij schreef zogeheten ‘regels’ om je werk en leven met meer rust, aandacht, kwaliteit en (werk)plezier te kunnen doen. De cursus bestaat uit drie dagen, met een tussenpoos van enkele weken. De tijd tussen de cursusdagen geeft gelegenheid om de nieuwe inzichten toe te passen en te integreren in het dagelijks leven. 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Een eerdere deelnemer geeft aan: “Beleef Benedictus is een leergang die zijn naam waarmaakt!    Het gaat echt om het beleven: het ervaren van stilte, rust, rituelen en nog veel meer.Beleef Benedictus heeft mij veel gebracht: praktische handvaten om nog dichter bij mijzelf te leven en te blijven. Het heeft me stilgezet bij hoe ik in het leven sta en me hierover na laten denken”. 

Beleef Benedictus & Time Management wordt gehouden op 20 april, 18 mei, en 15 juni 2018. De locatie is de monumentale Hoeve Op Vollenhof te Wezep. Bij inschrijving voor 1 maart 2018 ontvangen deelnemers het boek ‘Benedictijnse levenskunst’.

Voor verdere informatie en aanmelding: www.beleefbenedictus.nl. 

Benedictus van NursiaDe leergang Beleef Benedictus is gebaseerd op de wijsheid van de monnik Benedictus van Nursia. Hij leefde in de zesde eeuw en is al eeuwenlang een bron van wijsheid en inspiratie voor velen. Zijn inzichten hebben velen, zowel binnen als buiten de kloostermuren, geïnspireerd.Ook vandaag de dag is de wijsheid van Benedictus nog verrassend actueel en waardevol, om houvast te vinden en dichtbij jezelf te blijven in het vaak chaotische en veeleisende leven van alledag.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher