david turpin

Nieuws

19 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Familie over de dertien mishandelde en ondervoede kinderen van pinksterouders: “We mochten nooit onderdeel van hun leven zijn”

Zondag werd een christelijk echtpaar gearresteerd, wegens mishandeling van hun dertien kinderen, nadat zij uit hun sterk vervuilde woningen werden gered door sheriffs. Familieleden van de Turpins hadden het niet verwacht, vertellen ze volgens de Christian Post in een interview met NBC News.

“Ze werden niet gevoed en ze leefden in zulke smerige, vuile omstandigheden,” zei Greg Fellow van het Riverside County Sheriff’s Department tijdens een persconferentie. De ouders stonden de ernstig ondervoede kinderen slechts één keer per dag toe om te eten en één keer per jaar om te douchen, aldus de politie.

De kinderen van David Allen Turpin (57) en zijn vrouw Louise Anna Turpin (49) werden zondag gered uit hun huis in Perris, Californië, nadat hun uitgemergelde 17-jarige dochter was ontsnapt en de politie had gewaarschuwd dat zij en haar broers en zussen gevangen werden gehouden door hun ouders.

Vervolgonderzoek toonde aan dat verschillende kinderen aan hun bed gekluisterd waren met kettingen en hangsloten, in een verstikkende omgeving. De dertien slachtoffers varieerden in leeftijd van 2 tot 29 jaar.

Een functionaris met kennis van de zaak, vertelde NBC News dat het huis met vier slaapkamers waar ze woonden, een gevangenis leek en naar urine stonk. De kinderen worden nu behandeld in lokale ziekenhuizen, vanwege ernstige ondervoeding. Artsen zijn bang dat ze in shock kunnen raken. Als hun toestand verbetert, kunnen er psychologen worden ingeschakeld.

Het viel omwonenden op dat er iets aan de hand was met de kinderen. Mike zie in New York Post dat de familie als een sekte functioneerde. “Mijn vrouw noemde hen klonen. Ze spraken op een robotachtige manier, monotoon en tegelijkertijd. Ze liepen ’s nachts heen weer, tussen middernacht en vier uur ’s ochtends.”

'Modelchristenen'
De 81-jarige moeder van David Turpin, Betty, zei dat het moeilijk te geloven is wat er in het huis van haar zoon gebeurde, omdat hij vond dat hij en zijn vrouw ‘modelchristenen’ waren. “Alleen de Heer weet wat er in de loop van de jaren is gebeurd,” zei ze tegen Daily Breeze. Ze voegde eraan toe dat ze geen ‘opschepperige ouder’ is. “We hebben twee zoons grootgebracht, ze hebben nooit problemen gehad, nooit drugs gebruikt. We hebben ze nooit gedwongen om naar de kerk te gaan.”

De broer van David Turpin, Randy Turpin, die sinds 2015 voorzitter is van de Valor Christian College, een pinksterschool, heeft om privacy gevraagd, nu hij moet omgaan met de onthullingen over het gezin van zijn broer, van wie hij vervreemd is geraakt. “Het Valor Christian College sluit zich aan bij de miljoenen Amerikanen, die geschokt en bedroefd zijn door deze vreselijke verhalen uit Californië en we bidden voor volledig herstel van alle betrokkenen,” zei de school in Ohio namens hun voorzitter, die een sabbatical heeft genomen om met deze gezinscrisis om te gaan.

Betty Turpin uit West Virginia vertelde aan de lokale krant Daily Breeze dat ze zes jaar geleden met haar zoon en zijn vrouw op vakantie was en dat ze het politierapport niet kan verenigingen met haar eigen ervaring. “Ze zijn de liefste familie. Ze waren net als elk ander gewoon gezin en hadden zulke goede relaties. Ik zeg dit niet zomaar. De kinderen waren geweldig.” De kinderen werden volgens haar steeds aangesproken met ‘lieverd’.

Verwaterd contact
Elizabeth Jane Flores, de zus van Louise Turpin, zegt dat ze jarenlang probeerde contact te leggen met de kinderen, maar dat hun ouders het niet zouden toestaan. “Ik wilde de kinderen bereiken, ik wil dat ze weten dat we al jaren smeekten om contact via Skye. We smeekten om het gezin te zien,” vertelde ze in tranen.

Met haar zus heeft ze al twintig jaar geen echte zusterrelatie meer, zei ze. “Misschien af en toe een belletje. En soms zit daar zelfs een jaar tussen. Ik was er kapot van,” zegt ze over de ontdekking van de politie. “We mochten nooit een deel van hun leven zijn.”

Ze legde uit dat ze een paar maanden bij haar zus en haar gezin woonde, toen ze op de universiteit zat. De Turpins, zei ze, hadden toen slechts vier kinderen en de oudste zat op de lagere school. “Ik dacht echt dat ze streng waren, maar zag geen enkele vorm van misbruik. Maar nu ik volwassen ben en terugkijk, zie ik dingen die ik toen niet zag.”

Ze herinnert zich dat ze ‘ongemakkelijke’ ervaringen had met haar zwager, maar nooit iets zei, omdat ze ‘jong en bang was’. “Hij deed dingen waardoor ik me ongemakkelijk voelde. Als ik ging douchen, kon hij daar binnenkomen en naar mij kijken. Maar hij heeft mij nooit aangeraakt.”

Aanhoudend bidden
Ondanks dat het contact tussen haar en haar zus verwaterd is, zegt ze dat ze voor het gezin bad. “Ik wil dat ze weet dat ze we nog steeds een bloedband hebben en dat ik van haar houd. Ik ben het niet eens met wat ze deed en haar acties hebben het hele gezin laten lijden, maar ik wil dat ze weet dat ik bid voor haar redding en dat we van haar houden,” zei Flores. “Ik houd van Louise, maar de kinderen zijn mijn zorg.”

Terese Robinette, een van de zussen van Louise Turpin, zei tegen NBC News: “Ik heb nog nooit zo’n mix van emoties gevoeld. Ik ben zo diepbedroefd over wat er gebeurd is met mijn neven en nichten. Ik ben zo boos, het doet zo’n pijn.” Haar zus en zwager groeien ook niet perfect op. “Maar ze leefden niet zo. David ook niet, hij is opgegroeid in een zeer welgesteld huis. Mijn vader was op een gegeven moment een predikant. Ik weet niet waar het vandaan komt. Het voelt als een slechte droom.”

Lees ook: Dertien kinderen geketend aangetroffen in vervuilde woning: Pinksterouders gearresteerd

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher