Bolivia president

Nieuws

19 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Socialistische overheid van Bolivia maakt evangelisatie officieel illegaal

In een nieuw strafwetboek dat in december is goedgekeurd, heeft de socialistische Boliviaanse regering ernstige beperkingen opgelegd aan de religieuze vrijheid, waardoor evangelisatie in de Zuid-Amerikaanse natie illegaal is.

Artikel 88, lid 11 van de code stelt dat ‘wie mensen rekruteert, vervoert, berooft van vrijheid of hen rekruteert met als doel om deel te nemen aan gewapende conflicten, religieuze – of eredienstenorganisaties, zal worden bestraft met vijf tot twaalf jaar gevangenisstraf', aldus Evangelical Focus, de mediatak van de Spaanse Evangelische Alliantie.

De nieuwe wet brengt de vrijheid van de twee miljoen evangelische christenen van Bolivia, die bijna negentien procent van de totale bevolking uitmaken, ernstig in gevaar, net als de katholieke bevolking. De wet is bovendien in tegenspraak met artikel 4 van de Code, waarin staat: “De staat respecteert en garandeert de vrijheid van religie en spirituele overtuigingen, volgens hun wereldvisies. De staat is onafhankelijk van religie.”

De Nationale Vereniging van Evangelicals in Bolivia bekritiseerde de wet en stelt: “Het is betreurenswaardig dat Bolivia het eerste Latijns-Amerikaanse land wordt die de rechten op religieuze vrijheid vervolgd, die worden gewaarborgd door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en onze grondwet.

Evangelische kerken in ons land zijn instellingen die erop gericht zijn de mens te rehabiliteren en de morele, spirituele, ethische en sociale omstandigheden van onze burgers te verbeteren. Nu zijn we beland in een situatie waarin het praktiseren van het evangelie strafbaar wordt gesteld.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify