GGiN Opheusden

Nieuws

18 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Vertrouwensbreuk: Predikant GGiN Opheusden preekt tijdelijk niet

Ds. A. van Voorden van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) te Opheusden mag de komende weken niet preken. Aanleiding is een vertrouwensbreuk tussen predikant en kerkenraad. Dit bevestigt ouderling R. A. van der Garde namens de kerkenraad in gesprek met CIP.nl.

Van der Garde: “In overleg met ds. Van Voorden is er door de kerkenraad een rustperiode ingesteld. Dat houdt in dat ds. Van Voorden voorlopig geen ambtelijk werk verricht in de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.” De ouderling bevestigt dat er sprake is van een vertrouwensbreuk, maar wil daarover verder geen mededelingen doen. “Het ligt voor de hand dat de classis hierover wordt ingelicht.” Als Van der Garde gevraagd wordt of er sprake is van schorsing antwoordt deze dat dat op dit moment niet het geval is.

Afgelopen zondag is tijdens de ochtend- en de avonddienst in de GGiN te Opheusden een brief voorgelezen die bestaat uit twee verklaringen. Een van de predikant en een van de kerkenraad. Via deze brief is de kerkelijke gemeente op de hoogte gesteld. Deze kwestie heeft veel impact op de bevolking van Opheusden. De plaatselijke GGiN telt maar liefst 3.000 gemeenteleden. Van Voorden staat daar sinds 2010 op de kansel. Hij is predikant sinds 2002; eerst diende hij de gemeente De Beek-Uddel. In 2010 keerde hij terug naar Opheusden. Voor zijn predikantschap was hij in hetzelfde dorp ouderling van de GGiN en directeur van de Rehobothschool.

Vanwege het conflict is onlangs een avondmaalsdienst geannuleerd. Tijdens de rustperiode worden in de GGiN te Opheusden leespreken voorgelezen en predikanten van buitenaf verwelkomd. Ds. Van Voorden is niet bereid om op de kwestie in te gaan.

Foto: Wikipedia

Reacties

D
1 Kor.6:5: Ik zeg u dit tot schaamte: Is er dan alzo onder u geen ,die wijs is, ook niet één ,die zou kunnen oordelen tussen zijn broeders? Ga met elkaar op de knieën.

Trouwens moeten deze zaken aan het publiek,buiten de gemeente bekend worden.?

Als het gebed geeft is het nog te begrijpen, maar niet voor nieuwsgaring.
REAGEER
Conflicten tussen "christenen" blijft voor mij onbegrijpelijk. Als het goed is, worden ALLE christenen geleid door één Jezus Christus en met Hem door één en dezelfde Geest! Het gaat mis, zodra er een andere "geest" in het spel is! Vraag is dan: "Door WIE worden wij echt geleid?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher