Palestina Israël

Nieuws

18 januari 2018 door Christenen voor Israël

Palestijnen woest vanwege Israël-beleid Amerikanen

De IsraÑ‘lische tv-zender Arutz 2 onthulde op dinsdagavond waarom de Palestijnse leider Mahmoud Abbas een ongekende aanval lanceerde op de Amerikaanse regering van Donald Trump tijdens een spoedzitting van het centrale comité van de PLO in Ramallah op zondag, schrijft Christenen voor Israël.

Arutz 2 berichtte dat een afgezant van Abbas vorige week naar Saoedi-Arabiё reisde voor een ontmoeting met een niet nader genoemde Amerikaanse regeringsfunctionaris die de uitgangspunten voor een oplossing van het eeuw oude Palestijnse conflict met Israёl aan de PA voorlegde. Volgens Arutz 2 gaf de Amerikaanse functionaris de PA te verstaan dat een toekomstige Palestijnse staat kleiner zou zijn dan de Palestijnse Arabieren willen en dat Israёl de controle over de Jordaanvallei zou behouden. Ook maakte hij duidelijk dat de IDF verantwoordelijk zou blijven voor de veiligheid in Samaria en Judea, of de zogenaamde Westelijke Jordaanoever.

De regering Trump gaf de PA verder te verstaan dat de status van Jeruzalem zou moeten worden bepaald in bilaterale onderhandelingen met IsraÑ‘l. Met andere woorden, IsraÑ‘l zou vetorecht krijgen over de status van haar hoofdstad. De Amerikanen zagen verder geen reden om zogenaamde ‘nederzettingen’, de Joodse dorpen en steden in Samaria en Judea, te ontruimen onder ieder toekomstig akkoord. De afgezant van Abbas probeerde vervolgens om onderhandelingen te beginnen over de uitgangspunten van Trump maar hem werd duidelijk gemaakt dat het een zaak van slikken of stikken was.

Na zijn terugkeer naar Ramallah informeerde de Palestijnse vertrouweling van Abbas, naar alle waarschijnlijkheid PA-hoofdonderhandelaar Saeb Arekat, zijn baas en die ontstak in grote woede en besloot vervolgens om de vloer aan te vegen met Trumps plan, aldus Arutz 2.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher