christenunie

Nieuws

17 januari 2018 door ChristenUnie

ChristenUnie presenteert kandidatenlijst met vijftig kandidaten

De Amsterdamse afdeling van de regeringspartij heeft een diverse lijst met maar liefst vijftig personen gepresenteerd. De ChristenUnie lanceert vandaag ook haar campagne ‘Ons Amsterdam’, waarbij ze het belang benadrukken van een stad waar mensen mét elkaar leven in plaats van langs elkaar heen.

Lijsttrekker Don Ceder: "Een gebrek aan visie voor Amsterdam als gemeenschap zorgt ervoor dat de stad steeds meer als los zand aan elkaar hangt, met alle gevolgen van dien. Denk aan de toenemende eenzaamheid in onze stad onder jong en oud, gezinnen die in rap tempo de stad uit worden gejaagd vanwege het woonbeleid, de Joodse gemeenschap die nog steeds niet veilig over straat kan en de aanwezigheid van moderne slavernij in de stad. Genoeg is genoeg!"

"Ik denk dat we ons allemaal moeten afvragen: wat voor stad willen we zijn; zowel nu als in de toekomst? De ChristenUnie gelooft in een stad waar Amsterdammers in vele opzichten de oplossing zijn voor Amsterdammers. En daar zijn genoeg voorbeelden van. Ik ben blij dat we enthousiaste kandidaten hebben gevonden die bereid zijn geweest om te zeggen: zo zie ik het ook en daarom wil ik mij inzetten, want dit is ons Amsterdam." De Amsterdamse ChristenUnie kwam bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen slechts 162 stemmen te kort voor een raadszetel. Met deze lijst gaat de ChristenUnie de gemeenteraadsverkiezingen in en hopen ze geschiedenis te schrijven. KandidatenlijstEen kleine greep uit de kandidatenlijst laat zien dat naast de eerder gepresenteerde top 10 de ChristenUnie de campagne ingaat met een diverse lijst van mensen qua werkzaamheden, achtergrond en kerkelijke betrokkenheid.

Zo staat op de lijst bijvoorbeeld lokale held Regina Mac-Nack (plek 47), in 2005 verkozen tot Amsterdammer van het jaar en oprichter van de stichting Hoop voor Morgen, die wekelijks in Amsterdam Zuidoost met hun voedselbank honderden gezinnen voorziet van eten. Ook Godwin Arhin (plek 22) staat op de lijst, hij is werkzaam in de jeugdzorg en geeft tevens begeleiding aan tieners. Irina Zeijl-Brouwer (plek 34) is als leerkracht actief in het speciaal onderwijs en Sander Huisman (plek 13) is tweede voorzitter en woordvoerder van de supportersclub van Ajax. 

Ook zijn de studenten goed vertegenwoordigd met maar liefst twee oud- voorzitters van de Amsterdamse studentenverenigingen de Navigators Amsterdam (Evan de Gelder, plek 15)  en C.S.F.R. Amsterdam (Gerjan van den Heuvel, plek 11). Ook voormalig lijsttrekker Bas de Groot (plek 29) staat op de lijst en is in het dagelijks leven privacy- en databeveiliging expert en betrokken bij de Kleikloostergemeenschap.
Qua achtergronden laat de lijst ook een kleurrijk palet zien met bijvoorbeeld de Iraanse voorganger Wahid Roezi op plek 17, de Egyptische Bahaa Ramzy - die zeer betrokken is bij de koptische kerk in Amsterdam – op plek 21, de Pakistaanse Jessie Gill (plek 23), de Dominicaanse voorganger Franklin Gomez (plek 30) - maatschappelijk actief onder de Spaanstaligen in de stad – en de Nigeriaanse voorganger en voorzitter van de Pentecostal council of Churches, Moses Alagbe neemt plek 44 in. 

Ook heeft de lijst met de lijstduwers Roel Kuiper (plek 48) en Joël Voordewind (plek 49) zowel een Eerste- als een Tweede Kamerlid in haar gelederen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher