Kerk Groningen

Nieuws

18 januari 2018 door Platform Kerk & Aardbeving

Platform Kerk & Aardbeving roept kerken op om klokken te luiden

Vrijdag 19 januari vindt de tweede fakkeltocht plaats in Groningen. Dit als reactie op de hevige beving van maandag 8 januari jl. en de voortslepende nadelige gevolgen van de gaswinning. “Groningen is het zat! Genoeg = genoeg,” luidt het motto. Platform Kerk & Aardbeving ondersteunt de fakkeltocht. Zij roept daarom kerken, in en buiten Groningen, op de (kerk)klokken te luiden als teken van solidariteit, als signaal naar de regering dat er meer dan genoeg onrechtvaardig leed is geleden en ter ondersteuning van de gedupeerden. Op die manier is het mogelijk om op afstand mee te lopen met de fakkeltocht.

Een bekend gebruik is dat tijdens bijzondere gelegenheden kerkklokken werden geluid. In Groningen voltrekt zich een voortdurende ramp, waarvan niemand weet hoe lang deze aanhoudt en hoe ernstig de gevolgen uiteindelijk zullen zijn. Het is een nationale ramp met regionale slachtoffers. De veiligheid van veel Groningse gezinnen is in het geding. Daarom roept het Platform Kerk & Aardbeving kerken in Groningen en daarbuiten op vrijdag 19 januari om 19:30 uur, minimaal 5 minuten, klokken te luiden.

Op die manier ondersteunt het Platform Kerk & Aardbeving de fakkeltocht. Wil zij een signaal duidelijk maken naar de regering dat er meer dan genoeg onrechtvaardig leed is geleden. Vooral wil zij met het laten luiden van kerkklokken de gedupeerden ondersteunen. De fakkeltocht begint vrijdag 19:30 uur, op de Vismarkt in Groningen.

Foto: screenshot YouTube

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher