paus fransiscus

Nieuws

17 januari 2018 door Katholiek Nieuwsblad en Kerknet

Paus Franciscus vreest voor atoomoorlog

Paus Franciscus vreest voor het uitbreken van een atoomoorlog. Dat heeft hij gezegd tijdens de vliegreis naar Chili, waar hij maandag aan een vierdaags bezoek begon, schrijft Katholiek Nieuwsblad.

De paus reageerde op een vraag van een journalist over de mogelijkheid van het uitbreken van een nucleaire oorlog. “Ja, ik ben echt bang. We staan aan de rand van een conflict, er is slechts een incident nodig. Men kan deze situatie niet laten escaleren. Wij moeten nucleaire wapens vernietigen.” Hij deelde aan journalisten een foto uit 1945 die een tienjarig kind toont, dat zijn broertje overdraagt aan de autoriteiten om gecremeerd te worden na de val van een atoombom op Nagasaki.

Ook tijdens het pausbezoek aan Chili blijft de golf van aanslagen en brandstichtingen tegen kerken in Chili aanhouden, schrijft Kerknet. Volgens de politie hebben vijf onbekenden dinsdagmorgen om 6.30 uur molotovcocktails naar de parochiekerk van de Moeder van de Goddelijke Voorzienigheid in de stad Puente Alto gegooid. Ook tijdens de aanloop naar het pausbezoek waren er al vijf aanvallen tegen kerken in Chili, vooral in de onrustige provincie La Araucania.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher