Nieuws

17 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Kerkruzie Kruiningen: Ds. Bredeweg wil nieuwe kerk laten bouwen

De kerkruzie ligt nog vers in het geheugen en de kersverse kerkelijke gemeente van ds. G. Bredeweg heeft nu al plannen voor een nieuw kerkgebouw. De Vrije Gereformeerde Gemeente (VGG) wil een nieuwe kerk met 400 á 450 zitplaatsen, laat de PZC weten.

In november vorig jaar verliet ds. Bredeweg de Gereformeerde Gemeenten vanwege een conflict met ex-diaken Henk Jansen. Jansen stapte vanwege het conflict naar de rechter, van wie hij gelijk kreeg. Een rapport van de overkoepelende classis Goes over het conflict vindt ds. Bredeweg "in strijd met de Bijbel en kerkorde". Vervolgens startte ds. Bredeweg een 'vrije gemeente', omdat "de Heere hem in Kruiningen heeft geplaatst". Het merendeel van de gereformeerde gemeente in Kruiningen besloot niet mee te gaan met de afgescheiden dominee. Meer dan 200 kerkgangers zijn overgestapt naar de gemeente van Bredeweg.

De PZC merkt op dat in de afgelopen weken steeds meer gezinnen uit Kruiningen zich laten overschrijven naar de gemeente van Bredeweg. Zijn Vrije Gereformeerde Gemeente heeft een principeverzoek gedaan voor de bouwplannen. Dat maakte SGP-wethouder Jaap Sinke van de gemeente Reimerswaal dinsdagavond bekendgemaakt aan de gemeenteraad.

Lees ook: Ds. Bredeweg stapt op en verlaat GerGem en Wat christenen kunnen leren van de kerkruzie in Kruiningen.

Foto: Vrouwenbond GerGem

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher