God

16 januari 2018 door Jeffrey Schipper

CGK-predikant: "Noem ook protestantse kerken naar Maria"

Vorig jaar veranderde een protestantse kerk in Deventer de naam van het rooms-katholieke kerkgebouw dat zij hadden aangekocht, van Maria Koninginkerk in Koningskerk. Ds. Wim de Bruin noemde dat op Twitter "een soort van moderne beeldenstorm." In het Nederlands Dagblad legt de christelijke gereformeerde predikant uit waarom ook protestantse kerken naar Maria vernoemd zouden moeten worden.

De Bruin: "En er zijn nog altijd katholieken die nog een laatste dogma willen toevoegen, dat van Maria als Medeverlosseres. Het is begrijpelijk dat protestanten daarop reageren door niet te veel aandacht aan Maria te geven. In de weken voor Kerst wordt Maria in protestantse kerken nog geprezen om haar geloof. Maar in de rest van het jaar is er van een spiritualiteit die aandacht heeft voor Maria, weinig te merken. 

Als protestant herken ik de huiver voor te veel eer voor mensen. Maar dat mag geen reden zijn om Maria te weinig eer te geven. Het zou een mooi oecumenisch signaal zijn als we als protestanten de moeder van de Heer, de eerste van de gelovigen en de moeder van de kerk eren door kerkgebouwen naar haar te vernoemen."

Lees het volledige commentaar van ds. Wim de Bruin in het Nederlands Dagblad.

Lees ook: "Laten we meer aandacht geven aan de moeder van Jezus".

Foto: Twitter

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher